"Pilići", sram vas bilo, Sale daj ostavku!

Autor:

Sport

11.09.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok su "orlovi" gledali kako igra Amerika, koje su im prednosti, a koje mane, Argentina je skovala plan kako da nas iznenadi i sprovela ga perfektno, ostavivši reprezentaciju Srbije bez medalje na takmičenju na kojem je važila za glavnog favorita.

Košarkaši Srbije bili su nemoćni protiv Gaučosa
Foto: Ilustracija

Srbija je u četvrtfinalu Mundobasketa u Kini poražena i ponižena od vremešne Argentine sa 97:87 i, umesto borbe za vrh, sledi grčevita bitka za što bolji plasman i eventualno vađenje vize za olimpijski turnir.

UBI NAS DEDA

Moćni "orlovi" predvođeni selektorom Đorđevićem, naoštreni da osvoje zlato, pretvorili su se u "piliće" i gledali kako ih uništava "deda" Skola od 39 godina, dok se Kampaco (18p) takođe poigravao s njima. Potučeni su do nogu i jasno je da selektor kao moralni čin treba da podnese ostavku.

- Videli su svi kakav su pritisak i očekivanja imali naši igrači. Prava euforija se stvorila u Srbiji, svi su očekivali da osvojimo Svetsko prvenstvo, posebno mediji. Mnogo je i sudijskih odluka koje mi se nisu svidele, posebno u prvom poluvremenu - rekao je, između ostalog, i dalje aktuelni selektor.

Ispada da su ipak krive sudije za poraz, kao da su mediji sastavili ekipu, kao da su oni poveli četiri centra u Kinu i Nikolu Jokića uporno gurali na poziciju četiri dok se ceo svet iščuđavao. Selektor je brzo zaboravio ničim izazvanu izjavu od 8. avgusta: "Neka je Amerikancima bog u pomoći ako se sastanemo", što je bio okidač u domaćoj javnosti za neviđenu euforiju, koja je možda i uticala na igrače.

- Bilo je mnogo individualizma u našoj igri i ishitrenosti, a to nije naš stil. Toliko se toga izdešavalo od starta priprema, te silne povrede, posebno Milosavljevića i Teodosića... doprinelo je da tada ne razmišljamo o borbi za peto mesto. Na kraju, blagosloven sam što sam trener ovoj sjajnoj grupi momaka - izjavio je Đorđević.

HVALA I DOVIĐENJA

I mi smo blagosloveni što smo vas imali za igrača kakav se retko viđa, trenera koji je u dobroj meri vratio kult reprezentacije i doneo medalje, ali za korak više i najviše pobedničko postolje, što je jedino merilo bilo u našoj košarci od nastanka do danas, potreban nam je neko sa više iskustva i trenerskog znanja. Zato, po povratku u Srbiju, s kog god mesta i sa ili bez olimpijske vize, Sale Nacionale, hvala za sve i zbogom.

Neka u Donguanu bude vaš poslednji tango u nacionalnom timu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
admin

11.09.2019 08:01

kao i uvek do sada novinari ce napraviti takav pritisak da ce sale dati otkaz svi trebaju da daju otkaz i nikada se vise ne odazivati za reprezentaciju...neka se sakupi bolumenta novinara pa neka igra kosarku...jer bozem mi Srbi racunamo samo medalju...blablabla...novinari od sledeceg takmicenja ocekujemo medalju od vas strucnih i vrsnih kosarkaskih gromada.lako je sedeti u kancelariji i kritikovati...novinari na parket da oznojite vase debele guzice...jer Srbija ocekuje medalju od vas .