Sale priznao veliku istinu posle teškog poraza: Mislili smo da smo imuni na pritisak, falilo je timskog duha...

Autor:

Sport

10.09.2019

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević je sportski podneo poraz i rekao kako je blagosloven što ima priliku da trenira sjajne momke, on je priznao da su reprezentativci bili pod velikim pritiskom na koji su mislili da su imuni, ali, i to je košarka...

RepublikaFoto: Starsport
Selektor Srbije

- Nemanji je teško, svima nama je teško. Videli ste kod ovih momaka kakav su imali pritisak i kakva očekivanja. Prava euforija se stvorila u Srbiji, svi su očekivali da osvojimo Svetsko prvenstvo, mediji posebno. Videli ste kako je Nemanja objasnio kako smo igrali. Moje mišljenje je da je plejmejkerska pozicija ovde odlučila. Imali smo mnogo izgubljenih lopti, možda nismo bili psihološki spremni, možda nismo bili ni spremni na odbranu Argentine. Mnogo je sudijslih odluka, posebno u prvom poluvremenu koje mi se nisu svidele, posebno faulovi svirani Bobanu Marjanoviću.

Đorđević je imao zamerke na suđenje, ali ne navodi to kao ključno. Smatra da nismo uspeli da iskoristimo prednost koju smo imali na centarskoj poziciji.

- Ali nije mi se svidela ni naša reakcija posle tih sudijskih odluka. Argentina je odlično šutirala, imali su neke koševe u poslednjim sekundama.Hteli smo da spustimo loptu pod koš, da više koristimo naše vodeće igrače, ali nismo uspeli. Blagosloven sam što sam trener ovoj sjajnoj grupi momaka, zaista su velika grupa. Ali, to je košarka- rekao je selektor Srbije.

Vest o smrti majke Vasilija Micića je potresla čitavu reprezentaciju...

- Videćemo da li ide ili ostaje. O  je jako hrabar momak, zahbalan sam mu na svemu. Pokazao je veličinu- rekao je selektor.

Nema vremena za očajavanje...

- Teško jeste, postoje još dve utakmice, ali glavu moramo dići. U zavisnosti od ishoda četcrtfinalnih utakmica može da se desi da nam peto mesto donese plasman na Olimpijske igre- rekao je Đorđević.

RepublikaFoto: Kss.rs

Protiv Argentinaca ja zakazala odbrana, ali Đorđević smatra da nam je falilo timskog duha.

- Odbrana zahteva mir, staloženost, koncentraciju, ali ako primite preko 90 poena onda niste dobro obavili posao.Neke greške smo skupo platili. Kada ekipa kao što je Argentina uđe u jako dobar ritam i kada pogodi trojke u poslednjim sekundama napada onda dobijr i na samoupozdannu značajno. Bilo je mnogo individualizma kod nas, a to nije naš stil. Iskren da budem, toliko se toga izdešavalo od starta priprema, te silne povrede posebno Gagija i Tea su doprinele da ne razmišljamo tada o borbi za peto mesto. Hvala svima koji su nas bodrili, hvala navijačima i medijima, znam da su očekivanja bila daleko veća- zaključio je selektor Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Tomislav

10.09.2019 14:13

Haalooooo, Đorđeviću, čuješ li ti sebe?!!!! Pa ti si taj od kojeg zavisi timski duh. Ti si taj koji drži volan u rukama! Ti si taj koji treba da diže ekipu, razbuktava adrenalin i motiviše igrače. Ali, kako kada ni sam nisi bio psihološki spreman za ovu utakmicu... Zastrašujuće je koliko si izgubio autoritet od kod ovih NBA debila koji večito moraju da se mole da igraju za reprezentaciju! Jebiga, niste bili tim! Ostalo je ćutanje!