Divac za hrvatske medije o skandalu iz 95: MISLIM DA JE POGREŠNO, ALI DONEKLE RAZUMEM!

Autor:

Sport

10.09.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni srpski košarkaš Vlade Divac, koji je krajem prošle nedelje primljen u Kuću slavnih, naveo je da na silazak hrvatskih košarkaša sa postolja 1995. godine u Atini gleda dosta trezvenije nego pre skoro dve i po decenije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vlade Divac

Silazak sa postolja reprezentativaca Hrvatske na Evropskom prvenstvu u Atini, Divac je tada doživeo kao skandal ogromnih razmera, što ne negira ni 24 godine kasnije, ali sa ove distance prihvata da su košarkaši naših zapadnih suseda to morali da urade.

- Onda sam gledao na taj potez kao na izraz velikog nepoštovanja i za mene je to bio veliki skandal. Danas mišljenje nisam promenio, ali ipak donekle mogu razumeti zašto su to napravili. Ko god da je doneo tu odluku, pogrešio je - rekao je Divac.

Pet godina pre toga, na Svetskom prvenstvu u Argentini, Divac je oteo zastavu jednom hrvatskom navijaču. Budući da je tada reprezentacija nastupala pod zajedničkom državom, Divac smatra da nije trebalo da bude mesta drugim zastavama osim jugoslovenske.

- Uvek je bolje nešto pogledati svojim očima nego mišljenje kreirati na temelju onoga što ljudi pričaju. Fascinantno mi je da se i nakon skoro 30 godina ta priča povlači i uvijek čujem nešto novo, da sam napravio ovo, da sam napravio ono. Tada je postojala Jugoslavija i u tom trenutku na parketu nisu bile potrebne nikakve druge zastave. Toj zastavi, koja se pojavila na parketu, tu nije bilo mesto. Ta zastava nije bila Hrvatska. Barem nije imala obeležja kakva je imala službena hrvatska zastava u to vreme. Ponavljam, Jugoslavija je postala prvak sveta, mi smo tada igrali za tu zemlju i ni jedna zastava osim jugoslovenske u tom trenutku ne bi imala šta da traži na parketu. Mislim da sam bio jasan - zaključio je  Divac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
SrbIN

10.09.2019 08:35

Ma da, pričaj za cro medije, za naše nećeš. I znamo što nećeš, sram da te bude, izdajniče naše svete zemlje!