Crna Gora traži novog selektora: Mitroviću istekao ugovor!

Autor:

Sport

09.09.2019

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Zvezdan Mitrović je pobedom protiv Japana, završio ugovor sa Košarkaškim savezom Crne Gore. Kada je postao selektor, niko nije ni pomišljao da je plasman na Mundobasket moguć, ali je ostvaren senzacionalni uspeh.

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency
Zvezdan Mitrović

- Niko ne može da veruje kako smo mi sa tolikim brojem igrača došli na Svetsko prvenstvo. Dobili smo veliko priznanje FIBA da smo reprezentacija koja je najviše napredovala u poslednje dve godine, što je veoma značajno za mene kao trenera, jer sam u tom periodu bio selektor, za ekipu, igrače, Savez - rekao je Zvezdan Mitrović.

Crnu Goru čekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a rivali na putu ka cilju, plasmanu na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, biće selekcije Francuske, Nemačke i gotovo sigurno Velike Britanije.

- To je tema za sledećeg selektora. Sa ovim prvenstvom kao krunom se završio moj ugovor sa Košarkaškim savezom Crne Gore, to je unapred dogovoreno zbog mojih obaveza sa Asvelom u Evroligi. Ostaćemo, naravno, u kontaktu, jer smo svi mi vezani za reprezentaciju. Biće jako teško u toj grupi, ali je za Crnu Goru svaka pobeda velika, a plasman na završna takmičenja sjajan uspeh. Mogu samo da poželim sreću svima. Zahvalio sam se igračima na lepoj dvogodišnjoj saradnji, učinili su mene i sve nas ponosnim, jer smo došli do Mundobasketa. Možda smo imali i malo nerealne apetite i ambicije, zbog čega smo bili tužni, ali takvi bi i trebalo da budemo, ambiciozni i vredni, da stremimo što boljim rezultatima - zaključio je Mitrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading