Argentinci UGLAS: Ne plašimo se Srbije, pokazaćemo naš DNK!

Autor:

Sport

09.09.2019

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentina je ostvarila ono po šta je došla na Mundobasket. Kapiten Luis Skola je na Tviteru slikovito objasnio da je cilj ispunjen: Prošli su grupu i obezbedili plasman na Olimpijske igre u Tokiju narednog leta.

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency
Nikolas Laprovitola

Argentinci su došli do četvrtfinala sa Srbijom bez poraza, a posle današnjeg poraza od Brazila su obezbedili i olimpijsku vizu. Realov plejmejker Fakundo Kampaco ne krije da je glavni cilj ispunjen.

- Presrećni smo, iako mislim da još nismo završili posao. Proslavili smo, zagrlili jedan drugog i čestitali. Ostvarili smo cilj koji smo postavili uoči takmičenja. Malo je čudno što smo proslavili iako nismo bili na terenu već smo gledali drugu utakmicu. Ali zaslužili smo ovo zbog požrtvovanosti koju smo pokazali -  rekao je zadovoljni Kampaco.

Sjajni asistent ne želi da stane ovde uprkos prepreci u vidu Srbije u četvrtfinalu.

- Idemo da damo sve od sebe jer želimo da se izmerimo koliko smo jaki. Još nismo svesni koliko možemo i šta je naša najbolja verzija. Do sada smo igrali odlično ceo turnir, tako da verujem u naš DNK koji nas je karakterisao godinama. Ali kada govorino o protivniku kao što je Srbija, onda smo svesni da moramo biti na 100 odsto fizičkih i mentalnih kapaciteta. Ipak, verujem da možemo u finale ako budemo maksimalno fokusirani. Nadamo se da nismo dostigli vrhunac jer godinama igramo zajedno za ovakva takmičenja. Luis Skola je lider grupe koji nas vodi na pravi način. Igrali smo dobru košarku protiv dobrih protivnika i pokazali da je timska igra iznad svakog individualnog učinka - završio je Kampaco.  

RepublikaFoto: Starsport

Argentinski selektor Serhio Ernandez ima medalje sa Gaučosima sa svih velikih takmičenja osim Mundobasketa. Ima puno respekta prema Srbiji, ali nada se još jednom dobrom izdanju svojih izabranika.

- Srbija je veoma kompletan tim. Jako su visoki i bez problema mogu da izvedu petorku sa prosekom 2,10 metara. Imaju veoma jake igače pod košem a spolja Bogdanovića koji raznovrsno rešava probleme u napadu. Plus što su veoma iskusni. Moraćemo da odgovorimo brzinom, dinamikom, taktikom... I hrabrošću! Nekada se utakmice ne pobeđuju jer od protivnika vidite džina. I tu ne mislim na fizički izgled. Znamo da je Srbija možda i najveći kandidat za osvajanje Mundobasketa, ali znamo i da sa pravim razmišljanem i stavom možemo da pobedimo svaku utakmicu -  poručio je Serhio Ernandez.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading