"Parni Valjak" i dalje maksimalan: Zagorac vodio Partizan do četvrte pobede na pripremama!

Autor:

Sport

08.09.2019

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan obećava. I u četvrtoj pripremnoj utakmici crno-beli su izašli kao pobednici. Od Sloge, preko Darušafake, Makabija, sad do Arke iz Gdinje, učesnika Evrokupa ove sezone. Partizan je bio apsolutno dominantan i prilično je pregazio poljsku ekipu rezultatom 100:67. Na taj način crno-beli su dobili obe utakmice u Poljskoj i bili najbolji tim na MEZ turniru.

RepublikaFoto: Starsport
Rade Zagorac

Odličan meč odigrao je Rade Zagorac, posebno u šutu, a pratili su ga Volden, Mozli, Tomas, Gordić, Jaramaz... Imao je lepu rolu i mladi Danilovgrađanin Đorđije Jovanović, momak od 16 godina. Dve trojke, lepa asistencija, ima tu štofa, video je to odmah i trener Trinkijeri.

Italijan je odmorio Artjoma Parahovskog na ovom meču, nije igrao ni Markus Pejdž, a na centarskoj liniji menjali su se Mozli i Janković.

Rade Zagorac je u prvom poluvremenu bio jako raspoložen u napadu, ubacio je 14 poena, odbrana celog tima bila je obećavajuća pa su crno-beli u tom delu igre primili samo 30 poena, a dali 47 što je veoma dobar učinak, posebno u ovako ranom periodu priprema.

Crno-beli na samom startu meča nisu uspevali da se odlepe i odvoje rezultatski, ali kako je vreme odmicalo odbrana je bivala sve bolja, a napad ubojitiji. Volden je dao važnu trojku pri rezultatu 29:25, a onda su crno-beli zaključali sve prilaze svom košu i otišli na 17 razlike na poluvremenu.

U nastavku utakmice Partizan je igrao jako dobro. Trojka Zagorca, potom i Tomasa, pa je razlika bivala sve veća i veća. Sa dobrom igrom celog tima crno-beli su potom stigli čak i do 30 poena razlike (74:44) i tako ubedljivo privodili meč kraju na zadovoljstvo pristalica crno-belih.

Trojke su na ovoj utakmici bile ubitačno oružje Partizana, čak je i Janković pogodio jednu. Prosto su crno-beli zapalili mrežicu svog protivnika šutem spolja, a na drugoj strani su odlično zatvorili svoj reket. Arka i kada je dolazilo do poena činila je to posle dalekometnih, teških šuteva.

Pripremni period je, ne treba ove utakmice uzimati previše ozbiljno, kao i rezultate u njima, ali posle pobeda nad Makabijem i Arkom, Partizan ima dosta razloga za optimizam.

Nakon ovog turnira crno-belima sledi put u Kluž gde će se sastati sa domaćinom kojeg sa klupe predvodi Duško Vujošević. Pored njih, u Klužu će gostovati i turski Fenerbahče, te Mornar iz Bara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading