Litvanci ostaju bez selektora!

Autor:

Sport

08.09.2019

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Litvanije Dainius Adomaitis neće više voditi litvanski nacionalni tim, po završetku Svetskog prvenstva. Tu informaciju preneo je litvanski novinar Donatas Urbonas.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dainius Adomaitis

Kako navodi na svom tviter profilu, Adomaitis je i sam potvrdio tu informaciju.

Litvanski stručnjak je bio ljut na sudije nakon poraza od Francuske, kojim su Litvanci izgubli sve šanse da se nađu u četvrtfinalu.

Trener Ritasa je posle neizvesne završnice i poraza istakao da je suđenje "je**ena sprdnja", a zamerke je imao i zbog suđenja na drugim duelima, ne samo protiv Francuske.

Litvanci su protiv Francuza uspeli da nadoknade minus od 17 poena iz treće četvrtine i uđu u egal završnicu, ali na kraju nisu slavili.

Sve se odigralo prilikom izvođenja slobodnih bacanja Jonasa Valančijunasa na 75:73 za Francuze.

Litvanac je prvi penal ubacio, a drugi mu je skinuo Rudi Gober i tom prilikom zakačio obruč, zbog čega je Litvaniji moralo da pripadne dva poena.

FIBA je posle celog slučaja saopštila da je sudijska trojka sa tog meča suspendovana, a nju su činili Španac Antonio Konde, Venecuelanac Danijel Alberto Garsija Nijeves i Argentinac Leandro Leskano.

Iz grupe L u četvrtfinale su kolo pre kraja prošli Francuzi i Australijanci, a uz Litvaniju sa takmičenja je ispala Dominikanska Republika.

Mečeve sa Mundobasketa pratite ekskluzivno na kanalima Sport kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading