Ludnica: Portoriko imao +26, meč otišao u produžetak i na kraju pobeda Italije!

Autor:

Sport

08.09.2019

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuno luda utakmica za kraj! Italijani su očigledno ostali bez motiva nakon poraza od Srbije i Španije, pa su odigrali meč sa neverovatnim brojem oscilacija u poslednjem kolu grupe J, ali su ipak savladali Portoriko. Azuri su uspeli da nadoknade neverovatnih 26 poena zaostatka, dođu i do „plus sedam“ u poslednjoj deonici, ali su se Portrorikanci ponovo vratili i izborili produžetak. Tamo su ipak Italijani stigli do slavlja na čist kvalitet i nešto veću koncentraciju, iako je viđen neverovatan broj promšaja sa obe strane - 94:89.

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency
Košarkaši Italije

Pomenuta zaliha Portorika od čak 26 poena (59:33) bila je na snazi šest minuta pre kraja trećeg perioda. Taj trenutak kao da je naglo iz potpunog bunila probudio Azure, koji su dali gas do maksimuma i do izjednačenja stigli za 11 minuta efektivne igre i to serijom 35:9, posle čega je na semaforu stajalo 68:68.

Odmah potom su i prešli u vođstvo, delovalo je da ga neće ispustiti do kraja utakmice, ali su i to uspeli. Italijani su poslednju četvrtinu rešili u svoju korist rezultatom (33:19), ali su Portorikanci poenima Anhela Rodrigeza izborili dodatnih pet minuta. U igri živaca, prevaga je otišla na stranu ekipe Romea Saketija.

Ključni igrač u pobedi Italije bio je iskusni Marko Belineli, koji je postigao 27 poena i zabeležio šest skokova. Galinari ga je pratio u stopu sa 22 poena (šest skokova, pet asistencija), a dvocifreni učinak imali su Abas (14 poena), Tesitori (12) i Biliga (10).

Kod Portorika je Balkman postigao 14, a Rodrigez 13 i Braun po 13 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading