Litvanija oštećena, Adomaitis bez kočnice - Ovo je je*ena šala, a ne košarka!

Autor:

Sport

07.09.2019

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Litvanije Dainius Adomaitis kipti od besa nakon eliminacije na Mundobasketu, pošto je Litvanija u samoj završnici meča direktno oštećena za jedan poen.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Adomaitis ima pravo na bes

Pola minuta pre kraja kod drugog slobodnog bacanja Jonasa Valančijunasa jedan francuski košarkaš je uzdrmao obruč, što su sudije previdele, pa je umesto izjednačenja ostalo 76:75 za Francusku, koja je potom iskoristila napad i došla do ključne prednosti.

Adomaitis je bio izuzetno ljut nakon utakmice, što se videlo i na samom terenu kada je uputio žestoke kritike na račun Antonija Kondea iz Španije, Alberta Garsije iz Venecuele i Leandra Leskana iz Argentine.

- Sudije su odlučile drugi meč zaredom. Australijancima su pustili da igraju ragbi, a sada... Ovo je je..na šala, a ne košarka. Zaustavite igru, pogledajte snimak. Ti ljudi provode dva meseca bez porodica i žrtvuju se, poštujte ih! Zbog čega se ulaže novac u video sistem? Samo ga pogledajte i biće fer. Došli smo ovde sa svojim ciljevima i jasnom idejom šta želimo. Igraju dva evropska tima, dajte trojici evropskih sudija da sude- poručio je Adomaitis.

Pogledajte spornu situaciju.

 

Poraz od Francuske je drugi uzastopni za Litvance na turniru, a ujedno i presudni kada je u pitanju plasman u četvrtfinale, gde su iz grupe L otišli Francuska i Autralija. Litvancima je ostala još samo uteha protiv Dominikanske Republike u poslednjem kolu druge faze takmičenja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading