Mijailović: Moramo da nađemo način da se vratimo u Evroligu!

Autor: Espreso

Sport

07.09.2019

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović izjavio je da crno-beli u predstojećoj sezoni moraju da nađu način kako da se vrate u Evroligu.

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
Ostoja Mijailović

Partizana već izvesno vreme nema među kremom evropske košarke, a Mijailović u intervjuu za Espreso, sumirajući dvogodišnji boravak u trofejnom klubu, ističe da su repovi iz prošlosti znatno usporile crno-bele ka povratku u elitu.

- Ne bih da previše govorim o tome, da ne stavljam igračima i stručnom štabu preveliki teret za vrat. Mi smo u protekle dve godine radili na plaćanju nekih trofeja kojima smo se radovali pre sedam-osam godina. Ali, da bismo stekli mogućnost i uslove da se radujemo novim stvarima, morali smo da ispeglamo mnogo toga iz prošlosti. Jako sam srećan što smo konačno došli u situaciju da većinu svojih sredstava možemo da unosimo u klub. Želimo da imamo i jedan period u kome ćemo da uzmemo trofeje, titule, da vratimo našu ekipu u Evroligu, tamo gde Partizan pripada i koju zapravo nikada nije trebalo ni da napusti - rekao je Mijailović u intervjuu za portal Espreso.

On je naveo da povratak u Evroligu nije pitanje života ili smrti, ali da bi crno-beli morali da nađu da u jednom od načina pronađu put do Evrolige.

- Mi ove godine moramo da pronađemo način da se vratimo u Evroligu. Postoji više puteva - preko Evrokupa, ABA lige. Nije uslov svih uslova, pa da sad kažem - život je ako igramo Evroligu, a smrt je ako ne igramo. Naravno da je to plan. I kad sam pričao o planovima pre dve godine prioritet je bio klupska stabilizacija, da klub nastavi da živi s jedne strane, a s druge strane da se vrati u Evroligu. Realno, mislim da smo sad zreli za to. Kako organizaciono, tako i igrački, mislim da smo zreli za povratak u Evroligu, i to jeste naš cilj. Za to radimo - rekao je prvi čovek crno-belih.

Prema njegov rečima, trener Andrea Trinkijeri rekao je da može da pomogne Partizanu u ispunjavanju najviših ciljeva, ali da su mu za to potrebni uslovi.

- Andrea je posvećen poslu i Partizan zaslužuje trenera kao što je on. Videćemo kakvi će biti rezultati, kao što smo napravili sastanak prošle sezone i doneli smo odluku da ostaje, da nastavimo zajedno da radimo. Ja sam mu preneo koji su naši ciljevi, on je shvatio koji su prioriteti kluba. Rekao je: ja mogu da ispunim te ciljeve, meni su potrebni ti i ti uslovi. Ono što je tražio, i mesto za treniranje i budžet za igrače i budžet za stručni štab i neke druge stvari, od strane kluba sve je maksimalno ispoštovano. Sad je trenutak da naprave nešto najkvalitetnije - rekao je Mijailović.

Kako ističe, bez obzira na dva trofeja u Kupu Radivoja Koraća, rezultatski saldo je morao da bude za Partizan u protekle dve sezone. Ipak, slikovito je objasnio opterećenje koji su imali svi u klub.

- Jako je teško napraviti balans da „peglate" levu ruku, koja vam pravi teret, a da desnu podižete i da ti trofeji na neki način dolaze lakše. Uzeli smo dva Kupa Koraća posle nekih pet-šest goidna i nama u klubu je to značajno, ali me boli nepravda, koja je očigledna - rekao je Mijailović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading