Đorđević: Nekome je FIBA majka, nekom maćeha - Španci su uzeli sve što su mogli!

Autor:

Sport

06.09.2019

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija grabi krupnim koracima na Mundobasketu u Kini, "orlovi" su bili bolji od Portorika 90:47, a selektor Aleksandar Đorđević bio je zadovoljan posle meča.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Đorđević

- Ozbiljnost igrača je doprinela ovakvoj razlici. Odigrali smo na pravi način, motivisano, koncentirsano, lopta ide lepo, zato i imamo ponovo oko 30 asistencija. Portoriko je za poštovanje, ali razlika u kvalitetu je očigledna - počeo je izlaganje Đorđević.

Nastavio je u istom ritmu.

- Raduje me što imamo raznovrsnost, umemo da prenesemo loptu sa obe strane, unutra i spolja i to je dobro. Naravno, još ima mesta i prostora za poboljšanje. Moramo da težimo ka boljoj i perfektnoj igri u svakom trenutku, to će nam mnogo značiti za dalji tok takmičenja.

On je otkrio da Nikola Milutinov nije povređen.

- Sa Milutinovim je sve ok, tražio je izmenu jer je osetio umor. On radi veliki posao u odbrani. Nije nezadovoljan, kod nas nema sebičnosti i to što nekad neko ne dobije loptu u napadu, nije ništa strašno.

Đorđević se osvrnuo i na odlazak u Vuhan.

- Adaptiramo se na novi grad, halu i ambijent. Previše je promeniti četiri grada za tako kratko vreme. Mislim da je to naporno, kao i ovaj sistem takmičenja. Nekom je FIBA majka, nekome maćeha. Pre dva dana zbog selidbe i puta nismo stigli da odradimo trening u hali u zakazanom terminu. To je verovatno najviše falilo Bogdanoviću, koji voli na treningu da šutne od 1.000 do 1.500 puta - rekao je Đorđević.

Sledeći meč je duel sa Špancima.

- Sledi nam Španija. Mislim da će svi njihovi igrači biti spremni za nas. Imaju mnogo iskustva, ovde mlađe vode Gasol, Fernandez, Ljulj, Rubio... U poslednjih 10-15 godina sve medalje su pokupili, stalno su na postolju. Znaju kako se igraju velika takmičenja,imaju jako dobar tim i zaslužuju pun respekt - zaključio je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading