FIBA: Bez poraza od februara, Srbija i dalje prvi favorit za ZLATO!

Autor:

Sport

06.09.2019

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po prognozi FIBA Srbija je i dalje glavni favorit za zlatnu medalju na šampionatu sveta u Kini.

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency
Košarkaška reprezentacija Srbije

Na listi favorita ili kako to FIBA naziva "Power rankings", objavljenoj po okončanju prve faze takmičenja na planetarnom šampionatu, Srbija je i dalje prva.

U obrazloženju se navodi da je ekipa Aleksandra Đorđevića najveći favorit s obzirom na to da ne zna za poraz od februara. Kako piše, Srbija će na tom mestu biti sve dok pobeđuje i dok Bogdan Bogdanović nastavlja da pogađa trojke.

Na drugu poziciju probila se Australija i to zahvaljujući Džou Inglsu, koji u proseku beleži 8.7 asistencija. Samo mu je jedna falila u utakmici protiv Senegala da postigne prvi tripl-dabl u istoriji Svetskog kupa - imao je 17 poena, 10 skokova i 9 asistencija.

Na trećoj poziciji je selekcija SAD, koja je tek posle produžetaka savladala Tursku. Francuzi su četvrti favoriti, a peti su Španci. Slede Brazil, Argentina, Litvanija, Grčka i Italija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading