Grci slomili Novi Zeland, Janis pokazao da ima mentalitet pobednika - Japan osetio moć Amerikanaca!

Autor:

Sport

05.09.2019

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Grčke je u direktnom okršaju za drugo mesto u grupi F savladala selekciju Novog Zelanda rezultatom 103:97. Selekcija SAD je razbila selekciju Japana bez pomoći Džejsona Tejtuma i Markusa Smarta, Amerikanci su slavili ubedljivo protiv "Samuraja" sa 98:45.

RepublikaFoto: Starsport
Janis Adetokumbo


"Heleni" su ipak pokazali da su daleko bolja selekcija, predvođeni Janisom Adetokumbom. Od starta su imali prednost Grci, ali se selekcija Novog Zelanda nije predavala.

Dobijaju "Heleni" prvi kvartal sa 28:19, ali druga deonica pripada Novozelanđanima, koji smanjuju deficit na sedam poena.

Uspevali su Grci da ostanu u prednosti i tokom treće deonice, ali nisu uspevali da se odlepe, Novi Zeland je dodatno smanjio zaostatak, nakon 30 minuta košarke bilo je pet razlike za Grčku.


Sve do sredine poslednje deonice Grci nisu uspevali da se odlepe, a onda je Janis Adetokumbo preuzeo stvari u svoje ruke, pomogao je sa par vezanih poena svojoj selekciji da se odlepi na dvocifrenu prednosti.

Nisu se predavali košarkaši Novog Zelanda, slali su Grke na liniju penala i pogađali trojke, spustili su deficit na šest poen na pet sekundi do kraja, ali je ipak bilo kasno, Larencakis je uporno bio precizan sa linije penala.

Dominirao je Janis Adetokumbo sa 24 poena, 10 skokova i šest asistencija, kao i dve ukradene lopte.

Pratili su ga Papapetru sa 16, Kalates sa 14 i Printezis sa 13 poena, 10 je dodao Tanazis Adetokumbo.


U poraženom sastavu 28 poena Korija Vebstera, 18 je dodao Aberkrombi, Tai Vebster je ubacio 17, dok je Isak Fotu dodao 15 poena.

Izabranici Grega Popoviča su demolirali "samuraje".

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency

Već posle prvog kvartala je postalo jasno da će Amerikanci upisati ubedljiv trijumf, kako su imali 14 poena prednosti (23:9).


U drugom su dodali gas, pa su na poluvreme otišli sa 33 poena viška (56:23).

Nisu usporavali ni u trećoj deonici, nakon 30 minuta košarke bilo je 84:31!

Rutinski su priveli meč kraju, Japanci nisu imali snage ni da probaju da ublaže poraz, pa su doživeli pravu katastrofu.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading