Đorđević:Bogdan nije trebalo ovoliko da igra

Autor:

Sport

04.09.2019

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević bio je zadovoljan prikazanim posle pobede našeg tima nad Italijom 92:77.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Selektor je zadovoljan

Tom pobedom Srbija je obezbedila prvo mesto na tabeli u grupi D i sa dva boda prelazi u novoformiranu grupu sa Portorikom i Španijom.

- Osetila se izuzetna važnost utakmice koja je donela nalo tenzije i nervoze među igračima. Naravno da ovakve utakmice ne mogu da se igraju na način kao prve dve u grupi. Bili smo koncentrisani od samog početka sa jakom odbranom, voljom i željom. Znali smo kakva će biti reakcija Italijana na našu fizičku igru i nisam hteo da nas isprovociraju. Iskusniji igrači su izneli veći teret, što je i normalno na ovakvim.mečevima – rekao je Đorđević.

Tenzija i nervoza su možda ovoga puta bili dobri da bismo imali tvrđi prostup?

- Imali smo jako zahtevne i teške.protivnike na priprema i mislim.da su nam.te utakmice pomogle da dođemo.do nekih automatizama koji su nam potrebni.Mi  nismo vrhunski odigrali meč, ali smo ipak pobedili.Nema savršenih partija. Nije bitno ko kako individualno igra već samp doprinos ekipi.

RepublikaFoto: Starsport

Bilo je reči i o individualnim partijama košarkaša.

- Lučić se diže, dobija ceću minutažu, dok je Bogdanović dobio veću minutažu od planirane.

Imaćete malo sna i dug put za Vuham pred meč sa Portorikom?

- Nema izgovora, sutra se budimo u 7 i idemo sa aerodroma iz Gvangdžoa, to nam je što nam je. Imaćemo sutra trening, ali više kroz video analizu nego rad u sali.

Na kraju se selector osvrnuo i na sledećeg protivnika.  

- Portorikanci imaju izuzetan karakter, imaju istorijski velika dostignuća, dobijali su i nas i Ameriku i druge velesile. Mnogo fizičke snage imaju, imaju napadački talenat i ne znaš odakle će da zveknu trojku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading