PIKSI BODRIO ORLOVE U KINI: Legenda veruje u pobedu protiv Italijana i najviši plasman na SP!

Autor:

Sport

03.09.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener ekipe Gvandžua Dragan Stojković Piksi pružio je podršku našoj reprezentaciji na meču protiv Filipina koji su "orlovi" ubedljivo rešili u svoju korist. Tom prilikom nekadašnji igrač Crvene zvezde govorio je o raznim temama.

RepublikaFoto: kss.rs
Dragan Stojković Piksi u društvu Danilovića, Tošića i Perovića

- Uspeo sam da uskladim neke svoje svakodnevne obaveze i da pružim podršku našoj reprezentaciji. Fošan je jako blizu Gvandžua, nekih pola sata vožnje tako da nije bilo teško naći vremena. Mnogo smo dominantniji od Filipina, to se vidi. Lepo veče, nema šta - započeo je Dragan Stojković.

Da li će Zvezdina zvezda da prati nastavak prvensva, šta očekuje od "orlova"?

- Pratiću ih do kraja, to je sigurno, navijamo za Srbiju. Imamo potencijal, talenat, dobrog selektora. Očekujem jednu pravu utakmicu protiv Italije koja je jako bitna, očekujemo pobedu i dobar put dalje - kaže Piksi.

Srbin je započeo petu sezonu u kineskom Gvandžuu što je pravi raritet u Aziji. Veruje da njegov tim može i bolje od sredine tabele, ali su potrebna ulaganja u klub.

- Zadovoljan sam u Gvandžuu, pomalo je neverovatan podatak, ali nedavno sam započeo petu godinu na klupi tog kluba. Mi smo ekipa koja pripada nekoj zlatnoj sredini. Da bi se postizali uspesi mora biti većih ulaganja, boljih igrača... Trebaju nam i domaći igrači, kvalitet, ali to sve zavisi od budžeta. Kada se Zahavi i Dembele oporave trebalo bi da to bude bolje. Odbrana je problem godinama unazad, dosta grešaka nas košta bodova, ali igramo atraktivan fudbal, to je dobro - nastavio je legendarni fudbaler.

Crvena zvezda i Partizan ponovo su zajedno u Evropi, Piksi veruje da tu neće biti kraj uspehu.

- Fenomenalan uspeh generalno za njih same, ali i za srpski fudbal. Sada je naša liga jako blizu da zauzme to mesto koje će omogućiti da dva kluba nastupaju u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Naravno da bi moj bivši klub, Crvena zvezda trebalo da napravi dobre rezultate sa Olimpijakosom, a isto verujem i za Partizan - dodaje Stojković.

Srbija ove subote igra protiv Portugala meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a Piksi smatra da je taj meč biti ili ne biti.

- Zaista mi je stalo da se naprave veliki uspesi. Nadam se da ćemo dobiti Portugal jer nam je bitno da pobeđujemo. Novi selektor, nova atmosfera, ispada da nam je meč sa Portugalom biti ili ne biti - nastavlja Piksi.

Kina i Srbija, kakve su razlike i šta se to dešava sa organizacijom Svetskog prvenstva?

- Zemlje se razlikuju, društva se razliku. Svi imaju svoje prednosti i mane. Organizacija nije baš na nivou, slično je i u klubovima, ali šta je tu je - zaključio je Stojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading