ĐORĐEVIĆ SPREMA TAKTIKU ZA RUSE: Selektor Srbije o poukama, krilaticama, povredama...

Autor:

Sport

14.09.2017

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da su naši igrači izvukli dobre pouke iz poraza od Rusije u grupnoj fazi Evropskog prvenstva.

 

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket
Sale Đorđević nastavlja sa "orlovima" pohod ka medalji

Srbija i Rusija će se po drugi put sastati u Istanbulu. Rusija je u grupnoj fazi slavila sa 75:72, a u petak sledi duel dve selekcije u polufinalu EP.

- Protiv Rusije biće zahtevna utakmica i protivnik koji je izuzetno spreman. To je najbolja ekipa Rusije poslednjih godina koju se doveli na EP... Imaju lidera Alekseja Šveda, koji je motor ekipe, imaju sjajne iskusne igrače. Ne mogu da kažem da su nas iznenadili u utakmici u grupi, ali su bili prvi koji su krenuli fizički na nas, isterali iz nekih naših principa i nekih naših stvari koje smo tražili da uradimo. To će sigurno biti jedan od zadataka za igrače, da uđu fizički spremni za tu utakmicu. Mislim da smo izvukli dobre pouke tada, igrači su sjajno reagovali posle te utakmice - rekao je Đorđević i dodao:

 - Danas je dan koji ćemo iskoristiti da se oporavimo, uz jedan lagani trening popodne. Znamo šta nas čeka, znamo gde su bile greške, mislim da možemo dosta dobro da uđemo u utakmicu.

Selektor Srbije imao je spreman odgovor na pitanje da li je tačno nepisano pravilo da je teško pobediti istog protivnika dva puta na jednom takmičenju.

- To su neke krilatice... Ja se nadam da važi u ovom slučaju. Moramo da budemo sigurni u sebe, hrabri kao i do sada, da budemo svesni da smo tu gde smo i da nas jedna utakmica deli od još jednog koraka napred. Samo treba da odigramo svoju igru. Napad ti omogućava da pobediš jednu utakmicu, a odbrana ti omogućava da dođeš do medalje - istakao je Đorđević.

Branko Lazić je zbog povrede završio EP.

 - Posle Letonije mu se pojavio bol. Imao je nezgodan kontakt u završnici utakmice. Od dolaska je ovde pod konstantnim terapijama. Kada nije mogao više ni da izađe u šetnju, otišao je na magnetnu rezonancu. Utvrđena je mala ruptura mišića, ne znam tačno kog, ali mu onemogućava da bude sa nama. Da kucnem u drvo, svi ostali su okej - zaključio je selektor Srbije.

Utakmica između Srbije i Rusije biće odigrana u petak od 20.30 sati. U prvom polufinalu u četvrtak će igrati Španija i Slovenija.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading