ĐETIĆI OSTALI BEZ SELEKTORA: Bogdan Tanjević više nije selektor Crne Gore!

Autor:

Sport

14.09.2017

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dosadašnji selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Bogdan Tanjević doneo je odluku da se povuče sa te funkcije i da završi profesionalnu trenersku karijeru, saopštio je danas Košarkaški savez Crne Gore.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tanjević više nije selektor CG

Tanjević je odlučio da se povuče sa ove funkcije posle eliminacije Crne Gore u osmini finala EP.

- Košarkaški savez Crne Gore izražava veliku zahvalnost proslavljenom stručnjaku Tanjeviću koji je kao veliki trener proslavio našu državu, a posebnu zahvalnost dugujemo mu za njegovo angažovanje u poslednje tri godine tokom kojih je dao veliki doprinos uspostavljanju sistema u trenerskoj organizaciji, kao i rezultatima A tima, te mladjih reprezentativnih selekcija - navodi se u saopštenju KSCG.

Tanjević će ostati na čelu trenerske organizacije KSCG i sa te pozicije doprineti daljoj afirmaciji crnogorske košarke, te edukaciji mladih crnogorskih trenera.

Tanjeviću je ovo bio četvrti selektorski angažman pošto je prethodno vodio reprezentacije bivše Jugoslavije, Italije i Turske.

Jugoslaviju je predvodio do srebra na Evropskom prvenstvu 1981. godine, sa Italijom je osvojio zlato na EP 1999, dok se sa Turskom okitio srebrnom medaljom na Svetskom prvenstvu 2010. godine.

Tanjević je kao trener predvodio brojne klubove, medju kojima su Bosna, Kaserta, Trst, Olimpija, Limož, Budućnost, Asvel, Fenerbahče. Najveći uspeh ostvario je sa Bosnom sa kojom je 1979. godine bio prvak Evrope. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading