U nacionalnom dresu sve dobija smisao: OBOŽAVAMO DA IGRAMO ZA SRBIJU

Autor:

Sport

30.08.2019

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centar reprezentacije Srbije Boban Marjanović govorio je za zvanični sajt FIBA i istakao da „Orlovi“ zapravo moraju da zabeleže neke pobede u takmičarskim mečevima pre nego što počnu sa bilo kakvim slavljem.

RepublikaFoto: Republika.rs
Boban Marjanović

Novi centar Dalas Meveriksa prilično je oprezan, ali i samouveren pre otvaranje Mundobasketa.

- Savšreno smo svesni da nijedan rival neće biti lak protivnik na završnici prvenstva. Svi timovi su dobri i sigurno su mnogo trenirali, baš kao i mi. Jedan posed u odbrani ili u napadu ili čak jedan faul mogu da promene čitav tok meča. Nikada ne znate kako će se jedna utakmica rasplesti - može da se dogodi da momak iz protivničkog tima ima meč života i pruži svom timu šansu. Naš tim mora da bude mudar i poštuje svakog rivala. Moramo da budemo profesionalci - rekao je Boban Marjanović.

- Mi svi obožavamo da igramo za reprezentaciju i mnogo nam je drago što predstavljamo zemlju na ovakvom turniru. Od kada smo mali gledamo Srbiju na Evrobasketima, Mundobasketima i Olimpijskim igrama i želimo da budemo deo toga. Tek kada zaigrate za reprezentaciju shvatite da je sve imalo smisla. Sjajan je osećaj, svi budu veoma ushićeni - dodao je 222 centimetra visoki centar.

- Neki govore da smo među favoritima za osvajanje, a mi znamo da neće biti lako, iako smo neke timove pobedili u pripremnom periodu. Sve što je bitno je 40 minuta na turniru, pa onda sledi fokus na naredni duel - zaključio je nekadašnji igrač Svislajona, Hemofarma, CSKA, Žalgirisa, Nižnjeg Novgoroda, Radničkog iz Kragujevca, Mege, Crvene zvezde, Sana Antonio Sparsa, Detroit Pistonsa, Los Anđeles Klipersa i Filadelfija Seventisiksersa.

Srbija se nalazi u grupi sa selekcijama Angole, Filipina i Italije, a prvi meč aktuelni svetski vicešampioni igraju u subotu od 9 časova i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu, a rival će im biti afrička selekcija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading