Pripreme za Mundobasket: Furnije rešio protiv Italije, Tursku iznenadila Venecuela!

Autor:

Sport

25.08.2019

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tačno sedam dana do početka Mundobasketa, učesnici planetarne smotre pokušavaju da one sitne detalje koji često prave prevagu dovedu do savršenstva pred početak borbe za medalje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Evan Furnije

U najzanimljivijem jutrošnjem meču, Francuska je pokazala da je na dobrom putu savladavši Italiju sa 82:80.

Najzaslužniji je bio Evan Furnije, koji je sa 28 poena stigao do ličnog rekorda kada je reprezentativni dresu u pitanju. Od toga, čak 21 poen ubacio je u drugom poluvremenu. U italijanskom timu Marko Belineli je bio najefikasniji sa 20 poena, Danilo Galinari je ubacio 15, a Alesandro Đentile 14.

Najveće iznenađenje priredila je Venecuela savladavši Tursku sa 71:68, ali ovaj rezultat postaje malo jasniji kad znamo da je Ufuk Saridža odmarao Skotija Vilbekina i Ersana Iljasovu. U njihovom odsustvu Čedi Osman je iskočio sa 33 poena, Semih Erden je dodao 18, ali to nije bilo dovoljno za Venecuelu. Bez Vilbekina i Iljasove to jednostavno nije isti tim.

Češka je uz 21 poena i šest asistencija Tomaša Šatoranskog savladala Južnu Koreju sa 97:89. Istakao se i bek Nimburka Jaromir Bohačik sa 23 poena. Ovde se pitanje pobednika nije ni postavljalo, jer su Česi već na poluvremenu vodili sa 56:30, iako je Rikardo Retlif za Koreju ubeležio 29 poena i 17 skokova. Jedan čovek ipak ne čini tim.

Na kraju, Tunis je savladao Japan sa 78:76 pošto je Majkl Rol postigao odlučujuće poene dva sekunda pre kraja meča. Japanci su odmarali prvu zvezdu Ruija Hačimuru, ali su opet odigrali solidno. Juta Vatanabe je sa 17 poena bio najefikasniji u poraženom timu, dok su Salah Mežri sa  20 i Rol sa 19 odkočili u selekciji Tunisa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading