Jedini Hrvat na Mundobasketu predviđa: Ameri će doživeti kolaps, Srbija i Francuska su favoriti!

Autor: Jutarnji list

Sport

21.08.2019

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aco Petrović će biti jedini predstavnik hrvatske košarke na Svetskom prvenstvu koje će od 31. avgusta igrati u Kini. Aco je selektor Brazila, a svoju reprezentaciju je glatko proveo kroz kvalifikacije i tako stigao do Kine.

RepublikaFoto: Starsport
Aco Petrović

Brazilci su među prvim reprezentacijama već otputovali u Kinu i već tvrde da će Mundobasket biti vrhunski organizovan.

Petrović je u razgovoru za Jutarnji.hr pričao o očekivanjima, a dotakao se i pitanja favorita na turniru. Svi tu vide reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država, ali... Petrović ne misli tako.

- Vrhunske evropske reprezentacije, a tu mislim na Srbiju i Francusku su favoriti u odnosu na SAD! Kažem, mislim da će Ameri imati velikih problema. Mislim da nemaju duboku ekipu, ali opet, ponavljam i to, treba pričekati. Svi se sada bave skautingom. Evo, Kanada je razbila Novi Zeland s 40 razlike, što govori o tome kako Novi Zeland ima problema u igri. Ali, treba pričekati- rekao je Petrović.

Možda se i Brazil sastane sa Amerima...

- Kad su izvučene grupe svi smo pali u nesvest kad smo videli da se ukrštamo s Amerikancima. Međutim, sada, deset dana do početka SP-a, smatram da će ti Amerikanci sa svima igrati otvorene utakmice. Štaviše, više sam nego uveren da će gubiti, kao i to da će im se dogoditi više od jednog poraza na ovome SP-u. Puno je bilo otkaza, recimo, moglo bi se Amerikancima to sve obiti o glavu, pa da se dovedu u poziciju da im olimpijske kvalifikacije sledećeg leta moraju da igraju Lebron i drugovi!-zaključio je Aco Petrović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading