Koliko može ovaj tim? Nigerijci našli novac i poleteli ka Kini!

Autor:

Sport

21.08.2019

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški savez Nigerije je uspeo da pronađe novac za učešće reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kini. Ekipa koju predvodi selektor Aleks Nvora je krenula ka Kini gde će biti u grupi sa Rusijom, Argentinom i Korejom.

RepublikaFoto: fiba.basketball
Košarkaška reprezentacija Nigerije

Iako bi nigerijska reprezentacija u kojoj ima nekoliko NBA igrača mogla da bude iznenađenje na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini, tamošnji košarkaški funkcioneri za to nemaju sluha. Reprezentativci su se žalili da im nisu obezbeđena sredstva kako bi otišli u Kinu, ali je na kraju ipak Košarkaški savez Nigerije rešio ovaj problem. Nigerijci su krenuli ka Kini i to u respektabilnom sastavu.

 - Ne mogu vam reći kada tim ide za Kinu. Igrači su ovde u Nigeriji i nema još uvek dovoljno novca. Federacija gleda Ministarstvo sa nadom da će sredstva biti obezbeđena kako bismo otišli- rekao je tim menadžer Musa Adamu pre nekoliko dana kada je još uvek učešće "tigrova" bilo pod znakom pitanja. 

Nigerijci u svom sastavu imaju dva NBA igrača, Džoša Okogija iz Minesote i Al-Faruk Aminu iz Portlanda, dok će u sastavu biti i bivši igrač Jute i Fenerbahčea Ekpe Judo. U sastavu su i igrači iz Evrope poput Majkla Erika, Aladea Aminua, Stena Okojea i Ikea Iroegbua.  

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading