Bivši igrač Mege dobio otkaz jer se kladio!

Autor:

Sport

15.08.2019

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Alfa Kaba više nije košarkaš francuskog evroligaša Asvela. Sa njim je raskinut ugovor zbog postupka kojeg je pokrenuo Košarkaški savez Francuske.

RepublikaFoto: Starsport
Ilustracija

U junu je francuski Lekip pisao o tome da je bivši košarkaš Mege Alfa Kaba morao pred diciplinski komitet Košakraške federacije Francuske zbog toga što se kladio na utakmice francuske lige. Osim njega još pet igrača je prekršilo pravilo po kojem igrač sa licencom ne sme da uplaćuje novac na košarkaške mečeve. 

Asvel je dva meseca nakon ovoga raskinuo ugovor sa Kabom, mada se ne navodi razlog zbog kog je ovaj košarkaš ostao bez angažmana. Kaba je inače dobio pet mečeva suspenzije i naloženo mu je da mora da učestvuje u društveno korisnom radu. 

Kaba je u ekipi iz Vilerbana proveo dve sezone, a u prethodnoj nije mnogo igrao. Na 13 utakmica u ligi i Evrokupu je prosečno bio na parketu 16 minuta uz 6,3 poena po meču.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading