Durent i Irving imaju novog vlasnika!

Autor:

Sport

14.08.2019

21:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NBA franšiza Bruklin Nets u potpunosti menja svoju vlasničku strukturu, pošto se i takmičarski ozbiljno nametnula u najjačoj ligi na svetu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bruklin Netsi

Netsi su se ovog leta pojačali kao nikad pre, stigli su NBA šampioni Kajri Irving, Kevin Durent i Deandre Džordan, a prema navodima američkih medija doći će i do promene u samom vrhu kluba.

Naime, dosadašnji vlasnik Netsa, Rus Mihail Prohorov prodao je preostali deo svojih akcija azijskom multimilioneru i suvlasniku "Alibabe" Džozefu Tsaiju, te je tako čitava transkacija, uključujući kompletnu prodaju, koštala novog vlasnika čak 2.35 milijardi dolara!

Tsai je pre godinu dana kupio 49 posto akcija kluba za milijardu dolara, a sada je kompletirao investiciju.

Prohorov će, tako, završiti svoju vladavinu u Netsima koje je preuzeo 2012. godine i tada postao prvi neamerički vlasnik nekog NBA kluba, što se pokazalo kao mudro ulaganje u akviziciju koju je samo sedam godina kasnije prodao za rekordni iznos u istoriji američkog profesionalnog sporta.

Netsi su za vreme vladavine Prohorova četiri puta igrali u plej-ofu, jednom i u polufinalu istočne konferencije (2014). Prethodna sezona bila im je povratnička u doigravanje nakon tri godine posta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading