Tragičan poraz Srbije u četvrtfinalu od Španije!

Autor:

Sport

14.08.2019

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije (igrači do 16 godina) posle produžetka poraženi su od selekcije Španije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva rezultatom 71:71.

RepublikaFoto: fiba.com
Mlada košarkaška reprezentacija Srbije

Furija je do trijumf došla poenima Huana Nunjeza Garsije, koji je dve sekunde pre kraja pogodio slobodno bacanje nakon što je Marku Markoviću dosuđena tehnička greška zbog ometanja protivnika da izvede loptu. Ilija Milijašević, koji je dve sekunde pre kraja produžetka trojkom izjednačio na 71:71, u poslednjem sekundu pokušao je teške pozicije, ali nije bio precizan.

Španija je na poluvremenu imala osam poena prednosti (35:27), međutim, ekipa Saše Nikitovića je treći period odigrala odlično u odbrani i taj deo meča dobila je 17:5.

Srpski tim je na nešto manje od četiri minuta pre kraja imao sedam poena prednosti (55:48), ali je do kraja postigao samo dva poena i dozvolio Špancima da obezbede produžetak. Nunjez Garsija je i u regularnom delu utakmice, osam sekundi pre kraja, bio precizan sa penala, a Nikola Đurišić nije bio precizan prilikom šuta za tri poena.

Furija je u produžetku konstantno bila u prednosti, maksimalno plus 3, i na kraju je obezbedila mesto u polufinalu gde je čaka duel sa boljim iz meča Rusija/Turska.

Nunjez Garsija je bio najefikasniji sa 19 poena, Ruben Domingez Gonzales je dodao 12, a Toni Naspler Peraire 8. U srpskoj ekipi Matija Belić je bio najbolji sa 28 poena i14 skokova, Nikola Radovanović je upisao 12, a Đurišić 10.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading