Ameri će navijati za Srbiju ako Jokić...

Autor:

Sport

13.08.2019

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Jokić je definitivno najveća zvezda naše reprezentacije! Čekali smo ga i dočekali na pripremama, a onda je oduševio svojim plejmejkerskin sposobnostima. Košarkaš Denvera je imao svoj doprinos u oba meča protiv Litvanaca, međutim, bili su zanimljivi komentari pojedinih američkih novinara, posebno onih koji prate Denver.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Srbija vs. Litvanija

Srbija je pobedila da 95:91, nekoliko dana pre toga u "Štark areni" bilo je 72:68, tako da je ostvarena dupla pobeda nad neugodnim protivnikom.

Ono što je bilo "trn u oku" je to kako selektor Aleksandar Đorđević koristi Jokića u ekipi.

Tako je kolumnista "Mejl haj sportsa", Ti Džej Mekbrajd napisao na Tviteru sledeće:

- Možda pomalo sebično gledam na sve ovo, ali imam problem da razumem zašto Jokić nije u startnoj petorci. Ako žele da ga odmore, neka ga uopšte ne koriste. Ali, ako ga već koriste, neka se navikne na ostale startere. Prosto ne razumem- poručio je Mekbrajd.

Nije Mekbrajd samo kritikovao, već i hvali pojedine poteze Đorđevića. Posebno mu se dopalo kada je Srbija izvela akciju u kojoj je Jokić često u ekipi Denvera u glavnoj ulozi.

RepublikaFoto: Starsport

- Sjajno. Srbija je Jokića stavila u isti set akcija koji Nagetsi često koriste kada su u niskom bloku. Dribling-uručivanje (DHO) sa Jokićem u rip-bloku, a onda Jokić ostaje slobodan na drugoj strani bloka. To dovede do toga da Jokić asistira onome koji je utrčavao, za lagano polaganje lopte u koš- napisao je Mekbrajd.

Isti novinar je do detalja analizirao pojedine Jokićeve akcije i sutuacije u kojima je bio tokom meča, ali je na kraju rekao da će navijati za Srbiju na Mundobasketu samo ako Đorđević bude koristio Jokića kako po njemu treba da radi.

- Nikola Jokić je samo ubacio tri šuta, od pet pokušanih, ali je stigao do 14 poena uz 8/8 sa linije penala. On je značajno sazreo u smislu iznuđivanja prekršaja, ali još toliko može da napreduje... Takva je zver. I tako pametan. I ja sam za to (da ću navijati za Srbiju na Svetskom prvenstvu), ako ikada krenu da stavljaju Jokića u startnu petorku i prestanu da ga koriste kao krilnog centra toliko mnogo- zaključio je američki novinar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading