5 RAZLOGA DA SE PONOVI INDIJANAPOLIS!

Autor:

Sport

13.08.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanci se igraju vatrom, na Mundobasket u Kinu šalju treći tim, po rejtingu možda i slabiji od onog koji smo pod imenom Jugoslavija savladali u četvrtfinalu SP u Indijanapolisu, na kom smo kasnije osvojili zlato. Bez obzira na to, svetski bukmejkeri i dalje favorizuju šarenoliki NBA sastav koji s klupe predvodi legendarni Greg Popovič.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić
Tandem Kingsa

Međutim, postoji najmanje pet interesantnih podudarnosti između Svetskog šampionata 2002. godine i predstojećeg turnira u Kini, koje će našim navijačima dati za pravo da veruju da naši košarkaši ponovo mogu na krov sveta. Srpski telegraf vam predstavlja pet razloga zbog kojih bi moglo da se ponovi čudo iz Indijanapolisa.

1) Igraju Skola i Barbosa

Argentinac Luis Skola (39) i Brazilac Leandro Barbosa (36) imaće priliku da se u Kini oproste od igranja za nacionalni tim. Obojica su nastupili i u SAD pre 17 godina, a Skola je bio učesnik finala u kom je Jugoslavija savladala Argentinu sa 84:77 posle produžetka.

2) Imamo pet NBA asova, dvojicu iz Sakramenta

Baš kao i te 2002. godine Jugoslaviju, Srbiju će u Kini predstavljati pet NBA asova. Pre 17 godina to su bili Igor Rakočević, Predrag Drobnjak, Marko Jarić i dvojac iz Sakramenta - Vlade Divac i Peđa Stojaković. I na ovom turniru imaćemo duo iz redova Kingsa, koji čine Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, a ostali NBA asovi su Nikola Jokić, Boban Marjanović i Marko Gudurić.

3) Prvi meč u grupi igramo protiv Angole

Pohod na svetsko zlato 2002. godine naša selekcija počela je 29. avgusta trijumfom od 50 razlike nad Angolom (113:63). Afrička selekcija biće 31. avgusta ove godine u Fošanu prvi rival četi Aleksandra Đorđevića.

4) Jedan Marko igra za Memfis

Član zlatne reprezentacije Jugoslavije iz Indijanapolisa Marko Jarić nastupao je za Memfis. Srbije će ovog leta ponovo imati Marka u redovima Grizlisa, pošto je nedavno ugovor sa ovim timom potpisao Marko Gudurić.

5) Nosićemo plave dresove

Naša košarkaška selekcija vratila se pobedničkim korenima odlučivši da na Mundobasket u Kini nastupa u plavim dresovima. U njima su osvojene brojne medalje, a jedna od najznačajnijih je svakako pomenuto zlato iz Indijanapolisa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading