Đorđević u svom stilu: Nema prijateljskih utakmica, Jokić je pelcovan protiv pritiska!

Autor: Tanjug

Sport

09.08.2019

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarakške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević, pred pripremni meč sa Litvanijom, rekao je da će taj susret biti prava prilika za proveru svega što njegov tim očekuje na Svetskom prvenstvu u Kini.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Đorđević

- Ne znam šta bi mogao da kažem osim da reprezentativci rade u dobrom ritmu. Priključio se Nikola Jokić i dalje nastavljamo u istom ritmu. Pripremamo se za sutrašnju utakmicu i sve koje nas čekaju. Sutrašnja utakmica biće fizički zahtevna, jer Litvanci godinama prave stil košarke koji im donosi rezultate, a to je snažna igra, fizički dueli. To je ono što nam treba da se spremimo za napor koji nas čeka na SP- rekao je Ðorđević na konferenciji za medije u Štark Areni.

Posle meča sa Finskom, selektor je izneo niz kritika na račun igre u odbrani, a objasnio je i koliko je važno da ekipa uđe u takmičarski ritam što pre.

- To su neke stvari koje se trudimo što pre da izgradimo. Pripreme su toliko zahtevne da više ne postoji pojam ''prijateljska'' utakmica. Postoji pripremna, ali ne prijateljska. Ponos kod svih je tako veliki da svi žele da pobede, pa tako i mi. Ja imam moto da je svaka sledeća utakmica najvažnija u karijeri. Na nama je da što pre izgradimo tu karakteristiku koja nas je krasila godinama, a to je fizička snažna igra u duelu, ''u meso'', da ne bežimo od toga, da se ne cuvamo, jer ne znamo drugacije. Tu smo dobili mnogo uz naše standardno košarkaško znanje i saradnju. Ne postoji sebičnost u igri. Iz toga gradimo napadačku filozofiju, uz našu standardnu odbrambenu, koja nam je mnogo toga dala- objasnio je Ðorđević.


On je upitan i u kakvoj su formi NBA igraci, koji su se kasnije priključili i koliko će to biti smetnja.
RepublikaFoto: Starsport

-Oni su radili sami, u dobroj su fizičkoj formi. A ovo drugo ćemo znati na kraju. Ako bude kako smo se nadali, reći ćemo to je super. Ako ne bude, imaćemo neki izgovor koji ja ne volim. Imao sam razgovor sa Bogdanovićem, ne volim da imamo bilo kakve izgovore pred veliko takmicenje. Mislim da kroz ovaj period i sve utakmice koje su izuzetno zahtevne, pogotovo Akropolis kup, da ce pomoći igračima da dođu do željene forme- rekao je Ðorđević.


Ðorđević je govorio i o tome kako je dočekan Nikola Jokić, koji se reprezentaciji priključio juče, i kao se igrač Denvera nosi sa pritiskom javnosti.

- Sa pomoćnim trenerom Antonićem sam proveo kod njega ceo dan, zna ceo plan. Izgleda dobro, radio je dobro. Sa velikim entuzijazmom je ušao među igrače. Svi su jedva čekali da ga vide, svi ga poznaju. Na nama je da ga usmerimo ka dobroj formi i iznivelišemo. On je pelcovan protiv bilo kakvog pritiska. Nema potreba da pritisak stavljamo pred bilo kog igrača, svi oni imaju pritisak, ja takođe. Trudim se da skinem pritisak sa njihovih leđa, ali smo navikli na njega, jer moramo da se nosimo sa tim ako želimo da osvajamo medalje- zaključio je Ðorđević.

Utakmica između Srbije i Litvanije igra se ove subote od 21 sat u Štark areni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading