Jokić je skroman, prizeman, najbolji je...ALI ME JE ISPRAŠIO

Autor:

Sport

08.08.2019

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tomas Velš, nekadašnji košarkaš Denver Nagetsa, imao je samo lepe reči za srpskog košarkaša Nikolu Jokića.

RepublikaFoto: youtube.com/AgroTV Srbija
Nikola Jokić

Velš, 58. pik na prošlogodišnjem NBA draftu, otpušten je od strane Nagetsa pre nekoliko nedelja, a prethodne sezone odigrao je 11 utakmica za ekipu iz Kolorada.

- On je najbolji igrač protiv kojeg sam ikada igrao. Razume igru bolje od bilo koga da sam ikada video. Svima govori gde da se postave, on upravlja napadom, ali i odbranom - rekao je Velš za "The Johnny Novo Podcast".

Nekadašnji student univerziteta Severna Karolina ima 23 godine i u potrazi je za novim NBA angažmanom. Na pitanje odakle Jokiću takav osećaj za igru, Velš kaže:

- Znam da profesionalnu košarku igra veoma dugo. Igrao je dosta i fudbal, što može da bude razlog, u smislu osećaja za prostor i pravih asistencija. Mislim da dosta toga dolazi iz iskustva, ali svakako ima i prirodnog talenta".

Dvadesetrogodišnji centar otkriva kako je igrati protiv Jokića na treningu.

- On je neverovatan, zanimljivo je igrati protiv njega. Više puta me je "isprašio", ali to je sjajno jer nisam mogao da zamislim boljeg igrača od kojeg ću učiti. Jokić je tako skroman, prizeman. Sjajno je imati takvog igrača oko sebe.

Velš i voditelj saglasni su da je Jokić najbolji centar u ligi, a nekadašnji centar Denvera otkrio je i, po njemu, najluđu statistiku koju je ikada video. Naravno, radi se o tome da je Jokić u sezoni imao više tripl-dablova nego zakucavanja.

- Igra na svoj način, metodičan je, strpljiv... Prošlog leta me je zvao da treniramo jedan na jedan. Da to uradi za jednog početnika (mene) je sjajno. Opet kažem, nisam mogao da zamislim boljeg igrača od kojeg ću učiti - zaključio je Velš.

Nikolu Jokića u narednom periodu očekuje Svetsko prvenstvo u košarci sa Srbijom, a potom i nova NBA sezona koja kreće sredinom oktobra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading