Klaće se "orlovi" sa lažnim timom snova!

Autor:

Sport

09.08.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija sa moćnim timom ide na Svetsko prvenstvo u Kini, pokazala je prva prava provera protiv Finske (95:75). Selektor Aleksandar Đorđević je nakon meča u Zrenjaninu precrtao Dejana Todorovića, Aleksu Avramovića i Nikolu Jovanovića, pa "orlovi" sada broje 14 članova, od kojih će njih 12 moći da stanu svima na crtu od 31. avgusta do 15. septembra, računajući tu i Amerikance.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Gledano po pozicijama, Srbija u odnosu na lažni tim snova, osakaćenog otkazima, ima jače adute pod košem, dok na spoljnoj liniji malu prevagu odnose izabranici Grega Popovića. Tim SAD nema aduta koji može da parira Nikoli Jokiću, Boban Marjanović je bio ravnopravan sa njihovim centrima dok su nosili klupske dresove, a kad uđu u ritam, nezaustavljivi su i Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović, ali i Miloš Teodosić, pre svega, kao asistent.

KORAK PO KORAK

Kada se podvuče crta, Ameri možda imaju blagu prednost na papiru, ali Žarko Paspalj u razgovoru za Srpski telegraf ponavlja selektorove reči da imena ne igraju.

- Ne znam zašto uopšte pričamo o Amerima kad nas do utakmice sa njima čeka volovski posao. Ako se uopšte sastanemo, tu neće odlučivati pojedinci, već timski duh, a tu smo jači. Sale je dobro složio ekipu možemo da se nosimo sa svima. Da se mi okrenemo prvo duelima u grupi protiv Angole, Filipina i Italije i idemo korak po korak. Polufinale je imperativ da ne bismo morali da razigravamo za plasman na Olimpijske igre. Tek posle toga na red dođu Amerikanci - istakao je Paspalj.

JAKA ODBRANA

RepublikaFoto: Starsport
Žarko Paspalj

Ipak, legenda naše košarke nije mogla, a da ne prokomentariše sastav SAD, koji sa klupe vodi njegov dobar prijatelj Greg Popović. On očekuje potpuno drugačiji pristup od onog iz NBA lige.

- Ameri će da kidaju na terenu, ali kidaćemo se i mi sa njima. Odlično je to Greg spakovao imajući u vidu da mu je otkazalo 15 igrača. Birao ih je prema zadacima, a ne zbog toga što su zvezde. Ovi momci odlično igraju odbranu koja nije karakteristična za NBA. Imaju i dobre šutere, ali i nekoliko igrača koji su bili na ol-star - dodao je Paspalj.

Tim Srbije:  Miloš Teodosić (Virtus), Stefan Jović (Bajern), Vasilije Micić (Efes), Bogdan Bogdanović (Sakramento), Marko Gudurić (Memfis), Dragan Milosavljević (Unikaha), Vladimir Lučić (Bajern), Marko Simonović (Cedevita), Nemanja Bjelica (Sakramento), Stefan Birčević (Bon), Nikola Jokić (Denver), Miroslav Raduljica (Ðangsu), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Boban Marjanović (Filadelfija)

PETORKA: Teodosić, Bogdanović, Bjelica, Jokić, Marjanović

Tim SAD: Bam Adebajo (Majami),  Harison Barns (Sakramento), Džejlen Braun (Boston), Kajl Kuzma (LA Lejskersi), Bruk Lopez (Milvoki), Kajl Lauri (Toronto), Kris Midlton (Milvoki), Donovan Mičel (Juta), Mejson Plamli (Denver), Markus Smart (Boston), Džejson Tejtum (Boston), Pi Džej Taker (Hjuston), Majls Tarner (Indijana), Kemba Voker (Boston), Tadeus Jang (Čikago)

PETORKA: Voker, Mičel, Midlton, Barns, Lopez

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading