Kratak je put od najboljeg i heroja do mete kritičara: Džon Vol u ratu sa navijačima Vizardsa!

Autor:

Sport

05.08.2019

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaša Vašington Vizardsa Džona Vola dosta kritikuju jer navijači smatraju da ne zaslužuje maksimalni ugovor u toj franšizi. Sada Vol odgovara kritičarima proučivši da je već pokazao da zaslužuje ugovor.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džon Vol

U svojoj devetogodišnjoj NBA karijeri Džon Vol je pet puta bio Ol-star, a do sada je igrao samo za Vašington Vizardse. Poslednje dve sezone Vol baš i nije konstantan i ima probleme sa povredama, ali je zato u sezoni 2016/2017. bio fantastičan. 

- Ta sezona je bila moja najbolja. Prosečno 23 poena, 11 asistencija. Džon Vol je jedan od dva najbolja plejmejkera. Onda sam se povredio i sada Džon Vol nije među pet najboljih? Sada zato što sam povređen ne mogu da se branim. Kada se vratim pokazaću im da sam zaslužio ugovor. Ne želim nikakav poklon. Mnogi ih dobijaju. Bio sam najbolji igrač na koledžu, prvi pik, i dokazaću se. Iz moje generacije na srednjoj školi samo je devet momaka u ligi, sa drafta samo možda osmoro - rekao je Džon Vol povodom kritika. 

Vizardsi su inače sa Volom potpisali supermaksimalno produženje ugovora 2017. godine koje mu garantuje da će do 2023. zaraditi preko 200 miliona dolara. Tada je to izgledalo kao logičan potez, ali su povrede posle toga u mnogome uticale na Volovu karijeru.

U poslednje dve sezone igrao je na svega 73 utakmice. Sezonu 2018/2019. Vol je završio u feburaru zbog povrede Ahilove tetive i mogao bi da propusti celu narednu sezonu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading