Poraz Litvanaca pred okršaj sa Srbijom: Španija pobedom počela pripreme za Mundobasket!

Autor:

Sport

03.08.2019

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Španije pobedili su Litvaniju sa 78:70, u prvom pripremnom meču pred Svetsko prvenstvo u Kini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Riki Rubio

Litvanci su igrali bez glavnih zvezda (Valančunasa, Sabonisa, Jankunasa i Kalnijetisa), ali su i pored toga pružili dobar otpor "crvenoj furiji".

Ni Španija nije igrala u punom sastavu pošto su bili odsutni Mark Gasol i Rudi Fernandes, međutim i pored toga su zabeležili trijumf.

Predvodio ih je Vili Ernangomes sa 23 poena i Riki Rubio sa 21, Diop je ubacio osam, dok su pet imali Ljulj, Huanćo Ernangomes i Beiran.

Najefikasniji kod Litvanaca bio je Lukas Lekavičus sa 10 poena, Mindaugas Kuzminskas je dodao osam, baš kao i Gedraitis, odnosno Arnas.

Svetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra, a Španija će igrati u grupi sa Portorikom, Iranom i Tunisom, dok su Litvanci u "grupi smrti" sa Australijom, Kanadom i Senegalom.

Srbija prvi pripremni meč igra u nedelju, četvrtog avgusta u Čačku protiv Borca. Potom tri dana kasnije sledi duel s Finskom u Zrenjaninu, dok je 10. avgusta na programu duel s Litvanijom u Beogradskoj areni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading