VUČEVIĆ UOČI DUELA SA LETONIJOM: Crnogorci imaju bujnu maštu! Voleli bi odmah medalju

Autor: b92.net, Republika

Sport

09.09.2017

21:20 >> 20:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Crne Gore Nikola Vučević izjavio je da su Srbija i Španija glavni favoriti za osvajanje zlata na EP u Turskoj.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket/2017
Vučević se nada pobedi protiv Letonije

Srbija će u osmini finala EP igrati protiv Mađarske, dok će se Crna Gora sastati sa Letonijom.

 - Da igraju Teo, Radulja, Nedović, Jokić, Kalinić, sigurno da bi im bilo lakše. Ali Srbija i dalje ima veliki kvalitet, Bogdan je odlično preuzeo ulogu lidera na EP. Igra sjajno. Taj sistem koji igraju već nekoliko godina sa Sašom Đorđevićem je njihov verovatno najveći kvalitet. Tačko se zna ko šta radi. U odbrani igraju veoma čvrsto, u napadu se lopta dobro kreće. Imaju dobre kreatore, Jović može da preuzme ulogu Teodosića. Mislim da je Srbija uz Španiju glavni favorit - rekao je crnogorski centar i nastavio:

- Španci su u prvoj fazi izgledali dosta dobro, ali su bili mnogo kvalitetniji od ostalih reprezentacija. Hrvatska ih je dosta namučila. Ali svima može da se dogodi loš dan, jednu utakmicu izgubiš i ideš kući. Sve je moguće u sportu, uvek se dešavaju iznenađenja. Ima tu ekipa koje mogu da ih pobede – Srbija, Litvanija, Francuska, Letonija je dobra ekipa, ali ako prođu nas.

Crna Gora će se za četvrtfinale EP boriti protiv Letonije.

 - Možemo da budemo zadovoljni ovim do sad. Jeste da ljudi u Crnoj Gori vole da maštaju jer igram ja u NBA, Dubljević je bio MVP španske lige, imamo još nekoliko igrača iz jakih liga, i oni automatski misle da to znači medalja. Crna Gora je mala zemlja, mi smo novi na ovakvim prvenstvima, prva dva nismo imali nikakav uspeh, išli smo kući sa jednom ili dve pobede posle prvog kruga. Sada smo ostvarili tri, možda Rumunija, Mađarska i Češka nisu košarkaške velesile, ali smo sve dobili sa velikom razlikom. Mislim da je ovo uspeh za nas, mlada je ekipa, tek smo dve godine na okupu. Svaka naredna pobeda je dodatni uspeh. Ostvarili smo glavni cilj, da prođemo grupu - rekao je Vučević.

Košarkaš Orlanda najavio je i duel sa Letonijom.

- Biće bitan duel, on je njihov najbolji igrač, igra odlično celo prvenstvo. Naravno da ću se poruditi ako budemo u direktnom duelu da mu otežam napad i izmorim u odbrani. Uvek se radujem takvim duelima, protiv velikih igrača kao što je on. Ali možemo da ih pobedimo jedino kao tim. Biće nezgodno protiv Letonaca, odlična su ekipa. Imaju mnogo dobrih igrača, odlično su igrali u grupi, namučili su Srbiju. Sve ekipe imaju određeni kvalitet. Srbija je sigurno jedan od favorita za medalju. Ali poznajemo Srbiju malo bolje nego Letoniju pa nam je bilo svejedno koga ćemo dobiti - istakao je Vučević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading