Još otkaza kod Amera!

Autor:

Sport

26.07.2019

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan niz otkaza s kojima su suočeni u američkoj košarkaškoj reprezentaciji nikako da se zaustavi, a sada su počeli i izgovori koji ne deluju preterano realno i čvrsto. S obzirom na manjak šutera u bekovskoj liniji, Greg Popovič je odlučio da pozove 35-godišnjeg Džej Džej Redika, jednog od najboljih šutera lige. Ali, on ima drugačije planove za provođenje leta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Greg Popovič

- Presrećan sam što me uopšte razmatraju za reprezentaciju, ali trenutno sam u procesu selidbe sa porodicom u Nju Orleans - rekao je Redik za ESPN. 

Usled velikog broja odustajanja, Greg Popovič je u ekipu pozvao šest novih igrača - Džejlena Brauna (Boston), Montreza Herela (Klipers), Mejsona Plamlija (Denver), Džulijusa Rendla (Njujork), Markusa Smarta (Boston) i Tadijusa Janga (Čikago).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Greg Popovič

Pored navedenih pridošlica, na Popovičevom spisku su još: 

Herison Barns (Sakramento), Andre Dramond (Detroit), Kajl Kuzma (Lejkers), Bruk Lopez (Milvoki), Kajl Lauri (Toronto), Kris Midlton (Milvoki), Donovan Mičel (Juta), Džejson Tejtum (Boston) Pi Džej Taker (Hjuston), Majls Tarner (Indijana) i Kemba Voker (Boston).

Sa reprezentacijom sigurno neće biti Entoni Dejvis, Bredli Bil, Erik Gordon, Džejms Harden, Tobijas Heris, Demijan Lilard, Kevin Lav, Si Džej Mekolum i Pol Milsap.

Reprezentacija SAD pripreme počinje 5. avgusta. Svetsko prvenstvo u Kini počinje 31. avgusta, a tim SAD je u grupi sa Turskom, Češkom i Japanom.

Planovi reprezentacije SAD-a su najviši mogući.
 - Tražimo da selektujemo najbolji mogući tim za Svetsko prvenstvo u pokušaju da osvojimo treću uzastopnu zlatnu medalju. Imamo dubok roster igrača koji poznaju Fibina takmičenja i poštuju druge nacionalne timove -  rekao je direktor reprezentacije Džeri Kolanđelo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading