Oglasio se Kalinić, za Đorđevića ima samo jednu zamerku!

Autor:

Sport

26.07.2019

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš Nikola Kalinić potpuno otvoreno je govorio o odluci selektora Aleksandra Đorđevića da ga ne uvrsti na spisak igrača koji se pripremaju za Mundobasket u Kini.

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Kalinić i Aleksandar Đorđević

Odluka selektora Đorđevića da se Kalinić ne nađe na spisku za Kinu prilično je uzdrmala košarkašku javnost u Srbiji. Nikola je bio standardan reprezentativac i bio je jedan od najboljih igrača turskog Fenerbahčea.

Kalinić je u prethodnih nekoliko meseci u par navrata javno iznosio svoje stavove o Kosovu, pa mnogi smatraju da ga je uplitanje u politiku košatalo odlaska na SP.

- Svako ima pravo, ali i obavezu da jasno izrazi mišljenje. Pogotovo mi, kao javne ličnosti, jer imamo veći auditorijum. Moramo da razmenjujemo mišljenja, možda to i najviše fali Srbiji u ovim vremenima. Ono što je najbitnije je da sam iskren prema sebi, da sam čist. Ako bude sreće da jednog dana i decu vaspitam na taj način. Malu sam cenu platio za satisfakciju koju imam - kaže Kalinić u intervjuu za BBC na srpskom.

Kalinić ne krije da ga je odluka Aleksandra Đorševića pogodila.

- Kao i svakog mladog čoveka koji želi da se takmiči, pomalo me pogodilo izostavljanje sa spiska. Opet, kao neko ko je imao dugačku sezonu i već pet godina nema slobodno leto, dobio sam dva meseca nenadanog godišnjeg odmora. Postavio sam to kao situaciju u kojoj ne gubim - kaže Nikola.

Košarkaš Fenera selektoru zamera samo jednu stvar. I to zašto ga nije pozvao pre objavljivanja spiska, nego tek posle toga.

Na pitanje da li smatra da su mu zatvorena vrata nacionalnog tima, Nikola odgovara:

- Sačekajmo sledeće leto. Sada sam se opet uverio da ne treba previše razmišljati unapred. Videćemo u kakvom ću biti psiho-fizičkom stanju - iskren je srpski košarkaš.

Svojim drugarima u reprezentaciji poželeo je puno sreće na predstojećem SP u Kini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading