Đorđević preti Amerima: Uradiću sve da ih pobedimo i šokiramo svet!

Autor:

Sport

24.07.2019

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević izjavio je da će, uprkos brojnim otkazima, selekcija SAD biti prvi favorit na Svetskom prvenstvu u Kini, ali da je uveren da njegov tim može da šokira svet.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Đorđević

Amerikanci su već ostali bez devetorice košarkaša posle otkaza Džejmsa Hardena, Entonija Dejvisa, Erika Gordona, Si-Džeja Mekaluma, Bredlija Bila, Zajona Vilijamsona, Tobajas Herisa, Demijana Lilarda i Demara Derozana, ali je Ðorđević uveren da će imati snažan sastav.

- Uradiću sve da budem čovek koji će da šokira svet. SAD imaju veliki broj vrhunskih igrača, Ol-starova i napraviće 12 košarkaša koji će biti favorit broj jedan - rekao je Ðorđević za američki "The Lines".


Srpski košarkaši spremaju se na Kopaoniku, a od avgusta će se priključiti i NBA igrači Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović.

- Amerikanci bi trebalo da ih puste da treniraju. Ipak, mnogi NBA timovi su uložili dosta novca u igrače i ne žele da rizikuju sa povredama. Međutim, oni moraju da budu spremni, što je kontradiktorno - poručuje on.

Ðorđević je, uz SAD i Srbiju, kao favorite u Kini označio još Španiju, Kanadu, Australiju, Francusku i Grčku.

Olimpijski, svetski i evropski šampioni u Kini igraće u D grupi sa Italijom, Filipinima i Angolom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading