Novi Srbin u NBA velika tema medija u Americi!

Autor:

Sport

20.07.2019

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Alen Smailagić će naredne četiri sezone nositi dres Golden Stejta! Mediji iz SAD još uvek se bave ovim mladim momkom iz Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Alen Smailagić

- Kockali su se sa njim, ali su morali da znaju da postoji nešto posebno u njegovoj igri. On je tada izabran kao četvrti pik na draftu, što je ukazivalo na to da je on jedan od najtalentovanijih igrača - navodi se na sajtu G-lige.

U tekstu su otkrili kako je tekao Alenov put.

- U razvojnom timu se upoznao sa kulturom franšize i prilagodio se načinu igre. Golden Stejt i Santa Kruz veoma blisko sarađuju i pokušavaju da zajedno "naprave" igrače koji bi u nekom momentu mogli da doprinesu u NBA ligi. Sa tim stvarima na umu, Smailagić je pokazao da ima potencijal i za svega nešto više od 17 minuta po utakmici je upisivao 9,1 poen uz četiri skoka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Alen Smailagić

Smailagić je na kraju eksplodirao.

- Uprkos tome, Golden Stejt je morao da trejduje sa Pelikansima da bi dobio prava na njega, ali je jasno da se investicija isplaćuje, s obzirom na to da je Smailagić u odličnom stanju, zna kako treba igrati u Voriorsima i nalazi se pod komandom trenera sa kojima je već razvio odnos poverenja. Smailagić ima mnogo raznovrsnosti u svojoj igri, a statistika koju beleži u Letnjoj ligi je samo vrh ledenog brega - zaključuju Ameri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading