HULIGANI ME TUKLI PALICAMA KO KONJA!

Autor:

Sport

18.07.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemanja Bjelica (31) jedan je od najboljih košarkaša Srbije koji će nositi dres na Svetskom prvenstvu u Kini. Međutim, malo je falilo da as Sakramenta uopšte ne zaigra pod obručima, ali i da mu jedan trenutak uništi život jer je bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Bjelica

- Živeo sam u novobeogradskom bloku 70 i tamo na terenima Osnovne škole "20. oktobar" vagao između fudbala i košarke. Srećom, krenuo sam u školu košarke, gde sam radio sa profesorom fizičkog. Posle da nije bilo Svetislava Pešića nikad ne bih došao u Crvenu zvezdu nakon što sam kao netalentovan označen u mlađim kategorijama Partizana, pa sam otišao u inostranstvo. Međutim, dok sam bio među crno-belima, doživeo sam najveću neprijatnost u životu. Jedne zime dobio sam strašne batine u mojim blokovima, ni kriv ni dužan, bio sam na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Huligani, njih 15 mangupa, me je iz čista mira tuklo palicama kao konja. Nakon toga su me gotivili u srednjoj školi, do tada nisu, mislili su da sam mentol - otkrio je Bjelica u emisiji "U susret Svetskom prvenstvu u košarci 2019", koja se emituje na RTS.

Govoreći o predstojećem Mundobasketu u Kini od 31. avgusta do 15. septembra, za koje će selektor Aleksandar Đorđević danas početi da okuplja ekipu na pripremama u Beogradu, Nemanja najavljuje pohod na najviše domete.

- Ja se najbolje osećam u dresu "orlova". Očekujem da svi budemo zdravi i da napravimo sjajan rezultat u Kini. Uvek su nas krasili dobra energija i atmosfera, uveren sam da će i sada biti tako - dodao je Bjelica.

RepublikaFoto: Starsport

Stojaković: Srbija ide do medalje

Tadašnja Jugoslavija osvojila je 2002. Svetsko prvenstvo u Indijanapolisu, a jedan od junaka podviga bio je Predrag Stojaković. Pomoćnik generalnog menadžera Sakramenta uveren je da Đorđevićevi momci mogu ponoviti uspeh.

- Sa igračima poput Bogdanovića, Bjelice, Teodosića, Jokića i ostalih može se otići daleko i vratiti se kući sa medaljom. Među najboljim timovima smo na svetu i bićemo sjajni ovog leta - istakao je Stojaković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading