STOJAKOVIĆ VERUJE U "ORLOVE": Talenat, hemija, kvalitet...Među najboljima smo

Autor:

Sport

16.07.2019

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni srpski košarkaš Predrag Stojaković veruje da Orlovi s razlogom imaju visoke ambicije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini.

RepublikaFoto: Starsport
Peđa Stojaković

- Dopada mi se talenat i hemija u ekipi. Toliko je mnogo kvalitetnih igrača u ekipi i radujem se što ću ih videti u Kini. Mislim da imaju razlog da budu ambiciozni posle svega što su ostvarili prethodnih godina. Sa igračima poput Bogdanovića, Bjelice, Teodosića, Jokića i ostalih, može se otići daleko i vratiti se kući sa medaljom. Među najboljim timovima smo na svetu i bićemo sjajni ovog leta - rekao je Stojaković za sajt FIBA.

Srbija je u grupi sa Italijom, Angolom i Filipinima, a ovog leta prvi put će na šampionatu sveta učestvovati 32 selekcije. 

- Biće jako zanimljivo takmičenje jer ima mnogo ekipa koje mogu da se bore za medalje i za titulu. Timovi poput Francuske, Kanade, Litvanije, ali i Australije i Španije npr, mogu da dođu do postolja - kaže Stojaković, uz naravno glavnog favorita SAD.

Peđa je bio jedan od ključnih igrača u reprezentaciji Jugoslavije koja je postala svetski prvak 2002. godine, a tada je prosečno beležio 18,8 poena. 


- Igrali smo jako dobro. Imali smo izuzetno čvrsu odbranu i efikasan napad, bili smo jaki na ove strane terena. Nije bio lak zadatak osvojiti titulu, ali znali smo da možemo da doguramo daleko uz upornost, koncentraciju i naporan rad.
 
RepublikaFoto: instagram.com/pejastojakovic
Peđa Stojaković

U četvrtfinalu je tada Jugoslavija savladala SAD, u polufinalu Novi Zeland, a u meču za titulu u produžetku je pala Argentina 84:77.

- Njihova odbrana je bila baš intenzivna, igrali su ponosno i sa srcem, a takve ekipe uvek je najteže poveidti. Oberto je bio odličan, nosio je tim na svokjim ramenima. Odigrali smo dobro u produžetku, gurnuli ih do granice njihovih sposobnosti i na kraju pobedili. Sećam se da smo svi osećali takvo olakšanje kada smo čuli poslednju sirenu – takav trenutak radosti, bilo je vrlo emotivno - zaključio je Stojaković.

Svetsko prvenstvo u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading