Čelnici ABA lige uveravaju: U naredne dve sezone imamo sigurno mesto u EL!

Autor:

Sport

11.07.2019

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici košarkaške ABA lige naveli su da će šampion tog takmičenja sigurno imati predstavnika u Evroligi u naredne dve sezone.

RepublikaFoto: Starsport
Branko Lazić i Đorđe Gagić

ABA liga je to izjavila uprkos promeni načina kvalifikovanja, koju su čelnici Evrolige objavili u četvrtak.

- U naredne dve godine šampion ABA lige će imati sigurno mesto Evroligi. Evroliga je uvela niz novina i između ostalog promenila sistem raspodele mesta, po kome više ne postoji direktan plasman iz domaćih liga. Ipak, i u novom sistemu, ABA liga je dobila čvrste garancije da će i kroz sistem raspodele tri vajld karte imati sigurno mesto u Evroligi - izjavio je potpredsednik ABA lige Domagoj Čavlović posle sastanka Evrolige u Minhenu.

- Na nama je sada zadatak da zajedničkim radom ABA ligu podignemo na još viši nivo, opravdamo poverenje i izborimo se za još bolji status naših klubova - dodao je Čavlović.

Evroliga je promenila sistem kvalifikovanja za to takmičenje od sezone 2020/21. i po tome šampion ABA i najbolje plasirani timovi iz Španije, Nemačke i VTB lige više neće ostvariti rezultatima u svojim takmičenjima plasman.

Evroligu će od sezone 2020/21. i dalje činiti 18 klubova. Među njima će biti 11 nosilaca A licenci, Bajern Minhen i Asvel, finalisti Evrokupa, kao i tri tima koji će dobiti posebne pozivnice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading