Nebojša Čović iskreno o "istorijskom" budžetu, Evroligi i Teodosiću!

Autor:

Sport

09.07.2019

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da se čitava priča oko dolaska Teodosića "napumpala" u medijima.

RepublikaFoto: Starsport
Nebojša Čović
- Teodosić nije sporan ni po jednom osnovu, on je Zvezdaš. On je ponikao u klubu koji smo mi vodili, FMP-u. Vrata su mu otvorena, ali mi ne možemo da se takmičimo sa Efesom, Makabijem, Olimpijakosom sa ciframa. Ja njega potpuno razumem. On sada ima i porodicu i neka iskreira onako kako mu je najbolje. Mi smo tu, Zvezda nigde neće pobeći. On se sad sprema za SP u Kini, posle tog neigranja u NBA. Zvezda je otvorena, mi smo tu. Ako postoji obostrano interesovanje, možemo da se dogovaramo, ovako preko medija to malo više liči na spinovanje. Da nije Teo u pitanju, pomislio bih da neko nabija cenu - istakao je Čović.

Potom je prokomentarisao reči predsednika KK Budućnost Dragana Bokana koji je rekao da Zvezda sada ima istorijski budžet, najveći u ABA ligi.

 - Radimo, pokušavamo da napravimo tim koji bi potencijalno bio konkurentan i u Evroligi, sa ograničenim sredstvima u budžetu. Ono što moram otvoreno da kažem, vidim već počinje bukanje po konferencijama za štampu u regionu. Ne znam ovoliko Zvezdin budžet, onoliki Zvezdin budžet, svi bolje znaju naš budžet od nas samih. Sve bruto, znači prvi tim, 16 igrača, stručni štab, doktori, fizioterapeuti, ekonomi ne sme da izađe više od 4.5 miliona evra i to treba uklopiti. Jedno su cene u Americi, drugo u Kini. Ja mislim da je Barselona potrošila 100 miliona koji će doći na naplatu, ne znam koliko će dostići ako vrate Gasola. Nama je tim bitan, mi timski moramo da postavimo celu stvar, jer mi smo taj Real, Barselonu, Panatinaikos pobeđivali iako smo imali petostruko ili u odnosu na CSKA desetostruko manji budžet. Ali, to su naše mogućnosti, mi tako sklapamo tim  - zaključio je Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading