Otkriveno koliko novca je dobila Zvezda od transfera Gudurića u NBA!

Autor:

Sport

09.07.2019

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji bek Crvene zvezde, Marko Gudurić, od naredne sezone nastupaće u NBA ligi. Košarkaš koji je ove sezone pružao fenomenalne partije u dresu Fenerbahčea, igraće u dresu Memfisa, a potvrđeno je da će Gudurićev transfer "preko bare" iznositi 2.000.000 dolara.

RepublikaFoto: twitter.com/FBBasketbol
Marko Gudurić

Pre dve godine, čelnici crveno-belih su pri pregovorima sa Fenerbahčeom tražili da uz 1.000.000 evra, koliko je iznosio Markov transfer u turski klub, dobiju i 20% od sledeće prodaje. I to im se apsolutno isplatilo, pošto će na osnovu ovog dogovora klub sa Malog Kalemegdana inkasirati čak 400.000 evra, što će im dodatno pomoći u nastojanjima da se pojačaju i naredne sezone u Evroligi pokažu kvalitetne igre.

Biće to odlična finansijska injekcija za budžet Crvene zvezde, pošto ovo nikako nije zanemarljiv iznos, naročito u košarkaškom svetu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marko Gudurić

Marko Gudurić je prethodne sezone u Evroligi prosečno postizao 9,4 poena po utakmici uz 2,2 asistencije i 1,9 uhvaćenih lopti. U turskom šampionatu bio je još bolji, pošto je imao 11,1 poen po meču, a takođe je dolazio do 2,7 asistencija i skokova po susretu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading