Bućan udario na mlade košarkaše i poslao jasnu poruku - Samo vam je bitna statistika!

Autor:

Sport

08.07.2019

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije do 19 godina Aleksandar Bućan bio je nezadovoljan igrom koju su pokazali njegovi puleni tokom šampionata.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Bućan

"Orlići" su Svetsko prvenstvo na Kritu završili pobedom protiv Kanade, ali su na kraju zauzeli sedmo mesto.

- Statistika i individualna priznanja ne pomažu dalji razvoj košarke i igrača. Postaje očigledno da je prisutan nedostatak motivacije za učešćem u onim delovima igre koji nisu 'obuhvaćeni' statistikom, a bez kojih nema igranja košarke na pravi način i na visokom nivou- izjavio je Bućan, a prenosi KSS.

Selektor nije konkretno rekao na koga misli, ali je bilo očigledno da je nezadovoljan time što pojedini više gledaju ličnu statistiku nego rezultat.

- Drugim rečima, osnovni fokus igrača postaje takozvani individualni učinak i to samo kroz parametre osnovne statistike, sve ostalo izgleda kao da je od perifernog značaja - nastavio je u sličnom maniru.

RepublikaFoto: fiba.com
Mlada reprezentacija Srbije

- Prvo lice množine se isuviše i neprihvatljivo nedovoljno iskreno koristi, ako ne zaboravimo da je ovo kolektivni sport. Osnovni zadatak rada u mlađim kategorijama jeste obuka i usavršavanje individualne tehnike i taktike igrača, u obe faze igre, jer to jeste priprema za seniorsku takmičarsku košarku - naglasio je Bućan.

Srbiju je iz borbe za medalju izbacila Litvanija u četvrtfinalu, a zlato na SP su osvojile SAD, koje su u finalu bile bolje od Malija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading