Ponoćna bomba na Malom Kalemegdanu, Gist je Zvezdin!

Autor:

Sport

08.07.2019

07:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanac Džejms Gist novo je pojačanje Crvene zvezde u koju stiže kao slobodan igrač posle završene sedmogodišnje saradnje s Panatinaikosom!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džejms Gist

Šampion Jadranske lige i Srbije tako je završio čak jedanaesti potpis ovog leta, od čega su sedam produžeci ugovora i to sa Bilijem Beronom, Brankom Lazićem, Filipom Čovićem, Borišom Simanićem, Mohamedom Fajeom, Statosom Perperogluom i Ognjenom Dobrićem, dok su redove Crvene zvezde pojačali povratnici Čarls Dženkins i Ognjen Kuzmić, te novajlije Derik Braun i sada Džejms Gist!

Gist je sa crveno-belima potpisao ugovor na dve godine, a kako se ranije moglo čuti radi se o milionskom angažmanu, odnosno ugovoru na 500.000 dolara po sezoni. Saradnja je parafirana u kasnim večernjim časovima, u noći između nedelje i ponedeljka!

 - Crvena zvezda ovom prilikom iskazuje veliko zadovoljstvo činjenicom da je Džejms Gist kao veliko ime evropske klupske košarke od inicijalnih kontakata iskazao veliku želju da nastupi u crveno-belom dresu i prihvati se izazova koji nosi naredna sezona za naš klub - stoji u klupskom saopštenju.

Crvena zvezda je ovim transferom najverovatnije zatvorila konkurenciju na pozicijama krilnog centra i centra, pošto su to upravo pozicije koje Džejms Gist i pokriva.

Ovaj 32-godišnji košarkaš strašnih fizičkih predispozicija studirao je na koledžu Merilend, a svoje ime izgradio je igrajući u evropskim klubovima: italijanskoj Anđeliki Bijela, Lokomotivi Kubanj, Partizanu, Fenerbahčeu, Unikahi, dok je čak šest sezona proveo u Panatinaikosu. Sa grčkim klubom je osvojio pet nacionalnih prvenstava i šest trofeja Kupa.

Crvena zvezda je izvestila javnost i da nije završila posao sa dovođenjem pojačanja, što znači da bi u narednim danima trebalo očekivati potpis plejmejkera za novu sezonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading