Francuskinje slomile Britanke za finale Evrobasketa - čekaju obračun Srpkinja i Španjolki!

Autor:

Sport

06.07.2019

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska košarkaška reprezentacija Francuske prvi je finalista Evropskog prvenstva u Srbiji i Letoniji, pošto je savladala Veliku Britaniju sa 63:56.

RepublikaFoto: fiba.com
Ženska košarkaška reprezentacija Francuske

Prvo finale bilo je izuzetno zanimljivo, a Britanke su kontrolisale rezultat na samom početku meča. U jednom trenutku su imale plus 11, ali je bilo jasno da je samo pitanje vremena kada će se Francuskinje vratiti u meč. 

Posle velikog odmora selekcija Francuske se ustalila u vođstvu, Britanke su konstantno pretile, ali su u samom finišu posustale. Bilo je evidentno da Britanija ima znatno manji broj kvalitetnih igračica u odnosu na Francusku, umor ih je savladao, pa su vezale nekoliko promašaja u poslednjim minutima, što je i rešilo utakmicu.

Najbolja u trijumfu Francuske bila je Marin Žoan sa 20 poena i pet asistencija, dok jue Enden Mijem dodala 16 poena i šest skokova.

Na drugoj strani, Rejčel Vonderval je imala 12 poena i pet skokova, dok je Šantel Hardi upisala poen manje, uz pet skokova.

Francuskinje će se u nedelju boriti za treću titulu šampionki Evrope sa boljim iz meča Srbija-Španija, a prethodno su zlata osvajale 2001. i 2009. godine. Na prethodnom šampionatu su se okitile srebrom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading