NAJMOĆNIJA ZVEZDA U POSLEDNJIH 30 GODINA!

Autor:

Sport

05.07.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreo jul za paklenu jesen na Malom Kalemegdanu! Crvena zvezda tek što je završila domaće prvenstvo, a tim za borbu na svim frontovima naredne sezone dobio je jasne konture, kakve dugo nisu viđene na našim prostorima.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Gurović

Gurović: Još ako dođu dobar plej i Gist, Arena će i za velikane biti neosvojiva tvrđava.

Dolazak Ognjena Kuzmića (29), uz izgledan povratak Čarlsa Dženkinsa (30), pojačanje u vidu iskusnog Derika Brauna, te produženje ugovora Fajea, Perperoglua, Berona, Lazića, Čovića i Simanića, gotovo da su kompletirali roster koji će biti čvrst poput zida na kojem su simbolično uklesana imena čete Milana Tomića na terenima na beogradskoj tvrđavi.

DRIM-TIM

Da će Zvezda biti moćna od jeseni, smatra i Milan Gurović (44), proslavljeni košarkaš crveno-belih.

- Ovako strašnu ekipu, pravi drim-tim, u Zvezdi nisam video 30 godina, a dodatni plus je što je formiran već početkom leta. Još ako dođe Džejms Gist, kako se spekuliše, i jedan respektabilni plejmejker, u Štark areni će padati i evroligaški velikani. Uz malo sportske sreće biće to naša neosvojiva tvrđava - istakao je Gurović.

RepublikaFoto: Starsport
Ognjen Kuzmić

GOMILANJE STRANACA

Nekadašnji as crveno-belih je svestan da će se, poput Zvezde, pojačati i ostali klubovi u elitnom košarkaškom takmičenju, ali nema sumnju da i crveno-beli imaju snagu za daleke domete. Tu pre svega misli na Evroligu, dok u domaćem prvenstvu, uključujući tu i ABA ligu, ne vidi dostojne takmace. On je pohvalio napore koje ulaže rukovodstvo na Malom Kalemegdanu da zadrže postojeće igrače i dovede prava pojačanja, ali im je zamerio jednu stvar.

- Ako Zvezda bude gazila kako se očekuje, top 8 Evrolige bi trebalo da je sigurica. Jedino što zameram je gomilanje stranaca. Jasno mi je da se želi rezultat, ali zarad budućnosti i reprezentacije, moramo da vodimo računa i o našoj deci. Klincima poput Ognjena Dobrića i Boriše Simanića treba prostora za napredak, a ne znam koliko će moći da se naigraju u ovakvom timu - dodao je Gurović.

ZVEZDIN STRAŠNI TIM:

Ognjen Kuzmić

Čarls Dženkins*

Derik Braun

Bili Beron

Muhamed Faje

Stratos Perperoglu

Majkl Odžo

Filip Čović

Branko Lazić

Boriša Simanić

Ognjen Dobrić

Dejan Davidovac

Nemanja Nenadić

Aleksa Radanov

Dušan Ristić

Nikola Jovanović

* Još nije ozvaničena saradnja

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading