Moćna izjava Marine Maljković: Odigrali smo borbeno i hrabro kao srpska vojska!

Autor:

Sport

01.07.2019

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković je bila nezadovoljna igrom tokom većeg dela meča protiv Belgije, ali je za poslednji period igre pohvalila svoj tim.

RepublikaFoto: Starsport
Nevena Jovanović i Marina Maljković

- Nismo odradile ono što smo se dogovorile tri četvrtine utakmice, ali u poslednjoj deonici smo odirgali vojnički, kao srpska vojska. Baš smo bili pravi, fanatično borbeno. Sve ostalo košarkaški, odbrana napad, tri četvrtine je bilo veoma loše i nekvalitetno - rekla je Marina Maljković novinarima na konferenciji za medije.

Ona je komentarisala i poslednji napad, u kojem se Srbija branila, a Nevena Jovanović presekla napad Belgijanki.


- Eto, Neveni Jovanović za rođendan da preseče loptu, da obrani... Preskla je loptu i mi smo u četvfinalu. Jako sam ljuta na dobar deo utakmice. Nije bilo ono što sam rekla, 10-20 posto jače od Rusije, malo smo se vratili na Belorusiju i onda vidite kakva je drama. Ali najvažnija pobeda, borba celog tima u poslednjim minutima na šta im ja kao trener moram čestitati.

Selektorka je upitana i da prokomentariše suđenje na meču protiv Belgije, odnosno teško dobijanje faula nad srpskim igračicama, kojima se u odbrani sudio svaki kontakt.

RepublikaFoto: Starsport
Jelena Bruks

- FIBA je ozbiljna organizacija i sasvim sam sigurna da će posle ovog prvog dela da se napravi jedna prava analiza. Verujem da rade svoj posao, svi grešimo... Verujem da će pripremiti tim za drugu fazu.

Maljković je ponovo govorila o situaciji u timu.

- Ništa se nije promenilo, samo je prošlo malo više dana od Jeleninog porođaja. Imamo prateće probleme o kojima pričamo od početka priprema. Ekipa nije u briljantom stanju i to zna ceo svet, pa zato se piše o tome da se igračica koja se porodila pre dva meseca igra 40 minuta košarku - rekla je Marina Maljković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading