Barselona Mirotiću daje najveći novac u istoriji evropske košarke!

Autor:

Sport

30.06.2019

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ipak nije sve do ljubavi prema košarci, ima mnogo i do novca - i to najozbiljnijeg u istoriji evropske košarke. Kako javljaju relevantni košarkaški izvori, Nikola Mirotić je od Barselone dobio ponudu tešku 70.000.000 evra za ugovor na šest sezona! Ovaj posao preti da u potpunosti poremeti stanje košarkaškog tržišta, s obzirom da u ovom trenutku oni najplaćeniji evropski igrači nisu ni blizu ove basnoslovne cifre.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Mirotić

Barselona je uspela da nadmaši čak i NBA timove. Kako navodi AS, Mirotić je prvo odbio Barseloninu ponudu, s obzirom da je iz NBA lige dobio 50.000.000 dolara (oko 44.000.000 evra) za tri sezone. Navodno, Juta mu je nudila  45.000.000 dolara u poslednjim satima, bio je blizu odluke da je prihvati, ali ipak nije. Uostalom, novac koji su mu ponudili Katalonci do sada nije dobio u NBA ligi.

O tome koliko je Barselona nadmašila sebe i uopšte evropske okvire dovoljno govori i podatak da je recimo prošle sezone najveći budžet u Evroligi imao Real Madrid - 42.000.000 evra. Barselonin budžet je bio 36.000.000 evra, od čega je 27.000.000 išlo na plate.

Barselona je nedavno pomerila granice sa platom Tome Ertela, koji je potpisao ugovor na dve i po godine težak 11.000.000 evra, što ga je učinilo najplaćenijim igračem Evrope. Treba napomenuti i da će trogodišnji ugovor Koriju Higinsu iznositi 10.500.000 evra, dok je dogovoren i potpis Brendona Dejvisa, najboljeg igrača Žalgirisa iz prošle sezone. Jasno je da Barselona stvara "supertim", kojem će teško ko moći da se suprotstavi u narednom periodu. Sve ostalo biće na Svetislavu Pešiću, koji će biti zadužen da sve to pedantno ukomponuje.

Ostaje da se vidi da li će uslediti adekvatni odgovori na ovu Barsinu otvorenu vatru. Nije tajna da je novac u evropskoj košarci bio daleko manji od onog koji se vrti u NBA ligi, što sasvim sigurno nije zadovoljavalo one koji su ulagali kapital. Sada je to počelo da se menja, a da li je na pomolu neka nova košarkaška revolucija, pokazaće naredni period.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading