Lučić svestan moći "orlova": Samo medalja na SP je uspeh!

Autor:

Sport

28.06.2019

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Bajerna Vladimir Lučić govorio je o dosadašnjoj karijeri, Bundesligi, ali i o Mundobasketu koji počinje za dva meseca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Lučić

- Srećan sam što sam u svojoj 11-godišnjoj karijeri uspeo da odigram mnogo velikih i bitnih utakmica. To kako ću da odigram zavisi prvenstveno od mojih saigrača. Dobar tim uvek izbaci dobrog pojedinca, tako da zahvaljujući saigračima sam uspeo da imam zapaženu ulogu, na čemu sam im zahvalan naravno- počeo je Lučić za nemačke medije.

Lučić je osvojio pet titula sa Partizanom i dve sa Bajernom, ali je istakao da ne može da izdvoji najdražu.

- Sve titule su kao moja deca, ne bih mogao da se odlučim koja mi je draža. Osvajao sam nacionalna prvenstva, Aba ligu i Eurokup sa Valensijom i mogu reći da su trofeji ono što me pokreće. Neverovatan osećaj je kada nešto osvojite, onda znate da je ta sezona vredela nečemu- rekao je Lučić.

Srpski košarkaš ističe da je zadovoljan u Bavarskoj, u koju je stigao pre tri godine iz Valensije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Bajern ima potencijal da bude ozbiljan evropski klub u košarci, baš kao što je to u fudbalu jer je sjajno vođen od strane ozbiljnih i profesionalnih ljudi. Stabilnost kluba je faktor zbog koga si se svaki igrač koji je ovde ikada igrao opet vratio- rekao je Lučić.

Vladimiru ugovor sa nemačkim klubom ističe, a pregovori o nastavku saradanje tek treba da počnu.

- Uskoro treba da razgovaram sa čelnicima kluba o svojoj budućnosti. Ono što u ovom trenutku mogu da kažem je da smo moja porodica i ja jako srećni ovde. Bajern je ozbiljan klub, Minhen je grad u kome imate toliko mogućnosti za lep  i udoban život...- rekao je Lučić.

San svakog košarkaša je da jednog dana zaigra u NBA ligi, ali Lučić ističe da o tome više ne mašta.

- Dok sam bio u Partizanu možda sam i imao mogućnost da odem u Ameriku. Sada više o tome ne razmišljam. Lepo mi je u Minhenu, gde se osećam kao kod kuće- rekao je Lučić.

Svetsko prvenstvo u košarci počinje 31. avgusta u Kini, a mnogi procenjuju da reprezentacija Srbije ima ozbiljnu ekipu, od koje se samim tim mnogo i očekuje.

- Definitivno je odlična stvar što će Srbija konačno igrati u punom sastavu, a svaka medalja bi za nas bila uspeh- rekao je Lučić.

Lučić ne može da istakne favorita na narednom turniru.

- Teško je u ovom trenutku govoriti o tome jer još pouzdano ne znamo u kom će sastavu koja reprezentacija igrati. Zavisi i kako ko počne, od atmosfere u timu i mnogo drugih faktora- zaključio je Lučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading