Kešelj i Raduljica skupili 17.500 evra za Saviće!

Autor: I. Momčilović

Sport

24.06.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo donatorsko veče srpskih košarkaša Miroslava Raduljice i Marka Kešelja u saradnji sa organizacijom Srbi za Srbe održano je u restoranu "Lajf aktiv klub" na Novom Beogradu, a ceo prihod, koji do sada iznosi 17.500 evra, namenjen je za porodicu Savić iz Koretišta sa Kosova i Metohije. Savići žive u teškim uslovima u enklavi nadomak Gnjilana, a porodica ima šestoro maloletne dece. Veče je proteklo u lepom i mirnom ambijentu, a pored domaćina, prisustvovale su brojne poznate ličnosti iz sveta sporta koje su svojim prilogom pomogle da Savići dobiju potpuno novu i opremljenu kuću, kao i poljoprivredne mašine za rad u polju.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Marko Kešelj sa "kolegama"

Okupilo se 100 ljudi, a među zvanicama su bili poznati košarkaši Milan Mačvan, Nemanja Bjelica, Stefan Marković, Nikola Vučević, Pero Antić, kao i odbojkaši Aleksandar Atanasijević i Marko Ivović. Pored sportista, skupu je prisustvovao i Aleksandar Vulin, ministar odbrane Republike Srbije, kao i otac Ilarion, koji službuje u manastiru Dragačevac, nedaleko od doma porodice Savić. Domaćin skupa Marko Kešelj zahvalio se svim prisutnima na dolasku i pomoći, istakavši da je ovo tek početak, nadajući se da će ovakvih akcija biti još više u budućnosti.

- Uz donacije koje su prikupljene omogućavamo deci da humanije odrastaju. Svi smo svesni da kod nas postoje mnoge porodice kojima je pomoć potrebna. Dečji osmeh nema cenu, baklja koje je zapaljena ne sme da se ugasi. Zahvaljujući organizaciji Srbi za Srbe, zasijaće i u domu porodice Savić. Ovo je velika pobeda, dogodine u Prizrenu. Sloboda Srbima, za večnost naše otadžbine - poručio je Kešelj.

Čelnici organizacije Srbi za Srbe takođe su zadovoljni kako je protekao ovaj humanitarni događaj.

- Do sada je sakupljeno 17.500 evra, s tim da u narednih sedam dana očekujemo još uplata na naš račun od ljudi koji nisu mogli da dođu. S tim novcem sagradićemo Savićima novu kuću i nabaviti mašine koje su im potrebna za rad - rečeno je iz ove organizacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading