U Vršcu završne pripreme za EP!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

21.06.2019

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije završni deo priprema pred Evropsko prvenstvo odrađue u Vršcu, a do početka šampionata odigraće i dve pripremne utakmice protiv Turske, od kojih ce prva biti otvorena za javnost.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ana Dabović

Jedna od najiskusnijih u ekipi Ana Dabović ističe da je zadovoljna kako teku pripreme i naglašava da je najvažnije što su sve devojke zdrave.

- Radimo jako, na detaljima i dve utakmice koje nam slede protiv Turske treba da pokažu u kojoj smo trenutno fazi i šta treba da doradimo do pocetka Evropskog prvenstva - rekla je Dabović za sajt Košarkaškog saveza Srbije (KSS).


Srpska reprezentacija prvenstvo otvara 27. juna utakmicom protiv Belorusije, a u grupnoj fazi u Zrenjaninu odigraće i mečeve protiv Rusije 28, odnosno Belgije 30. juna.

Reprezentativka Maja Škorić rekla je da košarkašice željno išcekuju početak Evropskog prvenstva.

 

 


- Nadamo se da ćemo imati veliku podršku sa tribina. Nedavno smo se vratile sa turnira u Franuskoj, gde smo imale tri jake utakmice i videle smo šta nas očekuje na šampionatu. Nadam se da će nam se sve kockice poklopiti i da ćemo ostvariti za početak prolazak grupne faze, što je i prvenstveni cilj, a posle cemo korak po korak da razmišljamo o ostalom - rekla je Škorić.

Turnir u Francuskoj dao je jasniju sliku selektorki Marini Maljkovic na čemu još treba da se radi u narednih sedam dana.

Srbija je u Renu izgubila od Rusije, ali je savladala Tursku i Francusku.

Centar nacionalne selekcije Dragana Stanković kaže da ekipa želi da se u najboljem svetlu pokažu domaćoj publici.

- Već smo dva dana u Vršcu i pripreme teku u najboljem redu. Želimo da u što boljoj formi dočekamo prvenstvo i da se u što boljem svetlu pokažemo našoj publici u našoj zemlji - rekla je Stanković.

Prva faza Evropskog prvenstva igra se u Rigi (Letonija), Zrenjaninu i Nišu od 27. juna, a drugi deo je na programu u "Štark areni“ u Beogradu od 2. do 7. jula.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading